25 ianuarie 2021
Robert Turcescu: ”Și eu, ca președinte de filială de partid, aș fi pus pe liste soț, soție, soacră, cumnați, doar-doar să am lista de candidați în unele localități” Realizatorul TV Robert Turcescu isi lanseaza cartea "Bucurestiul - chinurile si facerea", in Bucuresti, sambata, 9 iunie 2012. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

Robert Turcescu: ”Și eu, ca președinte de filială de partid, aș fi pus pe liste soț, soție, soacră, cumnați, doar-doar să am lista de candidați în unele localități”

Fostul deputat PMP și fost jurnalist, Robert Turcescu, a comentat pe facebook despre intrarea AUR și eșecul PMP și ia apărarea în mod nuanțat liderului AUR, jurnalistul Claudiu Târziu. 

Iată ce a scris Turcescu (foto Gabriel Petrescu/Mediafax)

Un punct de vedere

Pe Claudiu Târziu îl cunosc de ani mulți. Nu ne-am intersectat prea des fata in fata, dar l-am citit adeseori si am baut si o cafea odată. Lumea presei nu e chiar asa de mare, iar Claudiu are ceva ani de experienta in domeniu. Nu faceti greșeala de a-l baga in malaxorul denigrarii care tureaza la maximum in aceste zile! Eu nu-l stiu pe Claudiu Tarziu sa fie ticalos, șpăgar sau prost. Din contra, intotdeauna mi-a facut impresia unui om educat, civilizat, cu frica de Dumnezeu. Pina mai ieri, cind Claudiu a devenit senator, ORICARE politician, comentator politic sau ziarist din Romania l-ar fi salutat cu respect. Nu stiu ce va face ca politician de acum incolo, dar nu l-as baga in aceeasi oala cu alții. Aceste rinduri nu sint un cec in alb, dar mi se pare nedrept sa-l vad acum batjocorit de niste neica nimeni care in afara de glumite pe FB n-au produs mare lucru in viata lor. Sau sa va aduc aminte ca unii membri PPDD, pe care multi ii luau in balon acum citiva ani, sint azi membri de vaza ai partidelor „respectabile” din Parlamentul Romaniei? Unii chiar cu sanse de a ajunge ministri!
Si-as mai adauga ceva pentru ziaristii care au descoperit ca in AUR au fost multe familii pe liste, sot-sotie, tata-fiu samd: aveti idee ce greu e sa gasesti candidati pentru alegeri locale sau parlamentare atunci cind esti partid mic sau abia infiintat? Va spun eu, ca m-am chinuit in vara sa completez listele cu candidatii PMP in Dambovita, dadeai cu tunul si nu găseai! Si eu, ca presedinte de filiala de partid, as fi pus pe liste sot, sotie, soacră, cumnati, doar-doar sa am lista de candidați in unele localități. N-am gasit, n-am pus, n-am avut voturi. Alteori am gasit, am pus si mi i-a luat PSD sau PNL peste noapte pe lista lor…
Ce voiam sa zic: sa nu judecam la grămadă, mai sint si exceptii. Si stiti ceva? Pina una-alta, n-ar fi mai bine sa avem putintica rabdare? Ca uite – acus se alege griul de neghina, nu dureaza mult…
L.E. Asa cum era de asteptat, citiva prostovani au interpretat aceste rinduri ca pe o intentie a subsemnatului de a se pune „bine” cu AUR. Fiti pe pace, prostovanilor, nu despre asta e vorba, ci exact despre ceea ce am scris! Nu e nimic ascuns in spatele acestor rinduri. E doar un punct de vedere. Nu va place, scrieți asta. Pot admite ca avem pareri diferite, dar scutiti-ma de analiza voastra contextuala, pe text si in subtext, incercind sa anticipati viitoarea mea traiectorie politica sau profesionala. Va spun eu din start ca habar n-aveti, nu va mai chinuiti!
Apreciez infinit faptul ca la aceasta postare butonul de like a fost apasat de oameni a caror parere conteaza cu adevarat pentru mine, ceea ce ma face sa cred ca n-am gresit in cele scrise.”, a scris acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *