Noi restricții impuse în Băișoara și Cojocna din cauza creșterii ratei de infectare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a impus noi restricții în două comune din județ, unde rata infectărilor a crescut foarte mult în ultimele zile.

Este vorba despre comuna Băișoara, care include și stațiunea Băișoara – punct de atracție, mai ales la sfârșit de săptămână, pentru iubitorii de schi, și de comuna Cojocna.

Astfel, începând de joi, cele două comune intră în scenariul galben de funcționare, ceeea ce înseamnă că, timp de 14 zile, localurile, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la interior, în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește școlile, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare, dar și cei din clasele terminale, iar restul claselor rămân online.

În urmă cu aproximativ o săptămână, 15 martie, rata infectărilor în cele două comune era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, Băișoara a avut lunea trecută o incidență de 0,5 cazuri la mie, vineri a urcat la 1,02 și a ajuns marți, 23 martie, la 1,52. Cojocna a urcat la 2,58 de la 0,47 – cât era luni, 15 martie

Detalii privind măsurile dispuse de CJSU Cluj pot fi consultate în Hotărârea nr. 41 din 23 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *