Ce spune prefectul Clujului despre noile restricții și relaxări din județ. De azi, în Cluj-Napoca, se poate circula până la 22:00, iar magazinele sunt deschise până la 9 seara

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate Slider

Prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd, a declarat, marți, pentru clujulpolitic.ro că, având în vedere că rata de infectare cu noul coronavirus în Cluj-Napoca este de 6,62 (sub 7 la o mie de locuitori), restricțiile din timpul săptămânii se vor relaxa. Rămân, totuși, restricțiile de weekend.

Restricțiile suplimentare pe municipiul Cluj Napoca se ridică de astăzi, marți, 13 aprilie. Urmează să semnez Hotărârea de Comitet Județean  și o să o punem pe grupul de presă. Restricțiile noi vor intra în vigoare de mâine (miercuri, 14 aprilie – n.r.), relaxările, de astăzi. Sunt UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale, care înseamnă municipii, orașe și comune din județ – n.r.) care au trecut de 7,5 cazuri/1.000 locuitori sau de 4. Și-atunci trebuie să luăm acele restricții care erau în vigoare și până acum. Ori de weekend, ori pe toată durata săptămânii, în funcție de rata de infectare pe fiecare UAT. Dacă ne referim la municipiul Cluj-Napoca, circulația va fi permisă, de azi, până la ora 22.00, iar operatorii economici (magazine, frizerii & saloane de înfrumusețare, farmacii – cele care nu sunt de serviciu noaptea – etc.) vor avea program până la 21.00. Sălile de fitness și cele de sport rămân închise. Ele se închid la o rată de peste 4 cazuri/1.000 locuitori și se deschid atunci când se atinge cel mult 3,5 cazuri/1.000 de locuitori.  E foarte important de reținut: dacă rata de infectare cu noul coronavirus pe municipiul Cluj-Napoca, sau pe oricare alt municipiu, oraș sau comună din județ depășește 7,5 cazuri/1.000 locuitori, în 48 de ore intervin din nou restricțiile din timpul săptămânii. Eu zic să luăm aceste relaxări ca pe un fel de răsplată, ca o garanție că am contribuit cu toții la scăderea ratei de infectare. Aici e ca în cazul unui copil mic: dacă o să fim răi în continuare, n-o să respectăm regulile și o să urcăm peste 7,5 cazuri/1.000 locuitori (de la 7,51 în sus – n.r.), în 48 de ore – dacă se menține această rată de peste 7,5 – va trebui să introducem din nou aceste restricții. Asta depinde de comportamentul fiecăruia dintre noi. Mai trebuie spus că, deși restricțiile suplimentare din timpul săptămânii se relaxează, cele din weekend rămân pentru toate UAT-urile din județ care au o rată cuprinsă între 4 și 7,5 cazuri/1.000 locuitori”, a declarat, pentru clujulpolitic.ro, prefectul județului Cluj, Tasnádi Szilárd. Prefectul este și șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Rata de infectare cu noul coronavirus în Cluj-Napoca a fost, pe 13 aprilie, de 6,62 cazuri/1.000 de locuitori. Este cea mai mică rată (sub 7 la mie) după mai mult de o săptămână. 

Ai toate informațiile despre rata de infectare în localitățile din județul Cluj dacă accesezi acest link.

1 thought on “Ce spune prefectul Clujului despre noile restricții și relaxări din județ. De azi, în Cluj-Napoca, se poate circula până la 22:00, iar magazinele sunt deschise până la 9 seara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *