Sociolog: AUR a depășit Alianța USR PLUS în ceea ce privește intenția de vot

Politica nationala Slider

Sociologul Remus Ioan Stefureac a postat pe Facebook un grafic al intenţiei de vot în România care indică faptul că în martie AUR a depăşit uşor USR-PLUS în preferinţele românilor, devenind al treilea partid din România.

Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din România în ceea ce priveşte intenţia de vot, aproape dublându-şi scorul obţinut la alegerile din urmă cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arăta cifrele peste o lună, după isprăvile politice recente.  Nu ştiu care sunt calculele USR-PLUS, nu ştiu care sunt calculele prin coaliţie, dar s-ar putea ca alegătorii să le dea peste cap toate socotelile. Slavă Domnului că nu avem alegeri în curând, ar spune unii, dar ferească Sfântu’ de furia populară, ar spune alţii. Mai ales în perioade fertile pentru populism, manipulare şi demagogie. În unele momente e chiar greu să fii la guvernare, dar fuga de răspundere şi asumare e un păcat capital pentru orice politician/partid. Ţara se află în pandemie şi trebuie să fie guvernată responsabil pentru a avea o şansă de a ieşi cu bine din încercare. Până la urmă, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public şi binele comun”, a scris, pe contul său de Facebook , Remus Ioan Stefureac, sociolog, director Inscop Research şi coordonator al think-tank-ului Strategic Thinking Group.

Postarea este însoţită de un grafic care arată faptul că AUR a depăşit USR PLUS în luna martie. În timp ce AUR figurează cu 15,3% din intenţia de vot a românilor, alianţa condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş are 14,2%. Anterior, în februarie, diferenţa dintre cele două formaţiuni era de doar 0,2% în favoarea AUR.

1 thought on “Sociolog: AUR a depășit Alianța USR PLUS în ceea ce privește intenția de vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *