Ciucă: Am decis să-mi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica externa Slider

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al PNL, informează News.ro.

„Am decis să-mi depun moţiunea de candidatură pentru funcţia de preşedinte al PNL. Am decis să-mi asum această responsabilitate după o discuţie cu colegii” a afirmat, miercuri, Nicolae Ciucă, într-o declaraţie de presă.

Premierul a afirmat că ”e important ca în partid să fie armonie şi o concentrare asupra obiectivelor asumate”.

 

 

„Ştiu că există soluţii ca lucrurile să se îmbunătăţească în zonele în care nu stăm aşa bine. Acest lucru va fi un efort comun al tuturor. Asta am spus şi colegilor mei. Acum nu e vorba de o persoană, ci e vorba de toată echipa liberală care trebuie să fie conştientă că de fiecare dintre noi depinde scorul electoral al partidului. PNL e cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari din ţară şi poate ajunge cel mai mare partid din România. (…) Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică este titlul moţiunii depuse şi sper că după ce o vor analiza, colegii mei o vor vota”, a mai afirmat Ciucă. 

Surse din partid afirmă că aceasta va fi singura candidatură la Congresul extraordinar din 10 aprilie.

Ulterior, într-o reuniune a Consiliului Naţional, va fi stabilit secretarul general al partidului, care este ales în echipă cu preşedintele formaţiunii. Lucian Bode este cel care va deţine această funcţie, potrivit informaţiilor din interiorul partidului. 

Marţi, BEx al PNL a luat decizia de a fi făcută o derogare de la condiţia de vechime prevăzută în statutul partidului pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la şefia formaţiunii, acesta neavând vechimea cerută de Statut, de 5 ani de zile, pentru a deţine funcţia de preşedinte al PNL. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *