Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Dîncu de la Apărare şi îl desemnează pe Nicolae Ciucă interimar

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele prin care ia act de demisia lui Dîncu de la Apărare şi îl desemnează pe Nicolae Ciucă interimar.

Ambele decrete urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunţat luni că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al apărării naţionale. El a precizat că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. Acesta a invocat „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a mulţumit prim-ministrului pentru colaborare.

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat, luni seară, întrebat dacă ar putea ca social-democraţii să lase PNL portofoliul Apărare, că nu a existat o astfel de discuţie. ”Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării”, a afirmat Oprea. El a adăugat că va fi o şedinţă a coaliţiei, marţi, şi ulterior un Consiliu Politic Naţional al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării.

Numele vehiculate pentru preluarea postului erau Mihai Tudose şi Angel Tâlvăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *