Întâlnire Boc-Burduja în marja scandalului Bode. Conferința de presă a ministrului Cercetării a fost anulată

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc s-a întâlnit joi cu Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. El a discutat despre procesul de digitalizare a administrației publice.

„Joi, 12 ianuarie, am avut o întâlnire cu domnul ministru Sebastian Burduja – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – în cadrul căreia am discutat despre procesul de digitalizare a administrației publice locale și despre accelerarea procedurilor de interconectare a bazelor de date în vederea asigurării serviciilor digitale de calitate pentru cetățeni.

Cu această ocazie, i-am prezentat dlui ministru dimensiunea de inovare a Clujului și modalitățile prin care ministerul poate sprijini sectorul de inovare, cercetare, dezvoltare și IT din municipiu. Am pus accent pe colaborarea pe care o avem cu clusterele clujene și crearea la Cluj a structurilor europene numite digital innovation hubs, având în vedere potențialul extraordinar pe care Clujul îl are.

Totodată, am adus în discuție și implementarea proiectelor din PNRR pentru care Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este responsabil”, a declarat Emil Boc.

Vizită umbrită de scandalul BODE

Universitatea Babeș Bolyai a transmis miercuri presei invitație pentru participarea la o conferință de presă,  unde urmau să participe atât ministrul Burduja, cât și rectorul Daniel David. „Discuțiile vor viza proiectele strategice naționale de cercetare-dezvoltare-inovare și reforma în domeniul cercetării”, se preciza în invitație. Aceasta a fost însă anulată printr-un alt comunicat.  „Având în vedere unele modificări de ultim moment apărute în programul ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ștefan Burduja”, a anunțat UBB-ul.

Astfel s-au evitat întrebările presei despre cazul Bode iar Burduja și-a putut vedea nestingherit de programul său la Cluj. 

Presa e cu ochii pe subiect iar miercuri, la conferința de presă a primăriei, prima din acest an, liberalul Boc a fost întrebat cum comenteaza cazul Bode și, spre stupefacția ziariștilor prezenți la conferință, a spus că nu poate comenta până ce comisia nu dă o soluție (ea a fost dată chiar în aceeași zi, a vuit toată mass-media locală și națională). ”Eu așa am învățat la facultate, că înainte citești și după aceea te pronunți. Nu am văzut, nu mă pot pronunța”, a comentat Boc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *