Scandal în politică! Nicușor Dan i-a dat în judecată pe Ponta și Ghiță

Politica nationala

Nicușor Dan i-a dat în judecată pe Ponta și Ghiță. USR le cere daune de un milion de lei pentru afirmațiile despre o pretinsă legătură între USR și George Soros

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a depus joi plângere la Tribunalul Bucureşti împotriva fostului premier Victor Ponta şi a deputatului Sebastian Ghiţă pentru declarațiile potrivit cărora USR ar fi creația lui George Soros, că Nicușor Dan și membrii USR ar fi oamenii lui Soros și că miliardarul american ar finanța partidul. Aceste afirmații reprezintă, în evaluarea USR, o faptă ilicită cauzatoare a unui prejudiciu, prin afectarea în mod negativ a drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine.

Nicușor Dan și USR cer pârâților Victor Ponta și Sebastian Ghiță daune în valoare de un milion de lei.

„Depunem astăzi la Tribunalul Bucureşti o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiune împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-au adus USR şi mie personal. Este vorba despre această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros, campanie care amintește de înfierarea chiaburilor din ani 50 sau de isteria cu agenturile străine din vremea lui Nicolae Ceausescu”, a declarat Nicușor Dan, în fața tribunalului București.

„Astăzi mă adresez instanţei de judecată. Cei care au răspândit această minciună trebuie să poarte o responsabilitate juridică pentru calomnii şi neadevăruri”, a declarat şeful USR, spunând că USR va cere instanței să facă dreptate în cazul tuturor acelora care mai răspândesc astfel de minciuni.

Declarațiile incriminate sunt cele ale lui Victor Ponta care numește USR „secta Soros” și UniuneaSalvațiSistemulSoros și Securitatea din România și ale lui Sebastian Ghiță care se referă la Clotilde Armand și Cristian Ghinea ca la tehno-truci, plătiți din banii străinilor prin ONGurile lui Soros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *