Cunoaște-i înainte să-i votezi! Prezența online a principalilor candidați din Cluj la alegerile parlamentare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Majoritatea candidaților din Cluj la alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt necunoscuți în ochii clujenilor, nereușind să adune peste 10.000 de fani pe rețeaua de socializare Facebook, principala „armă” de promovare în campanie electorală, într-un oraș cu peste 300.000 de locuitori.

Toți candidații și toate partidele pun foarte mare accent pe activitatea online, iar Clujul Politic a analizat care sunt cei mai vizibili aspiranți la un post de deputat sau senator în Parlamentul României.

Senatorul Marius Nicoară, candidat pe locul 1 la Senat din partea PNL Cluj, are o pagină oficală cu 4.907 fani, iar Călin Tuluc, locul 2 la Senat, este urmărit doar de 575 de persoane.

La Camera Deputaților, cel mai urmărit candidat pe rețeaua de socializare Facebook este Sorin Moldovan, trimis de la Oradea pentru a candida pe listele PNL Cluj, având 10.477 de fani pe pagina sa oficială. Marius Mînzat este urmărit de 1324 de fani, iar actualul deputat Adrian Oros, cel care își mai dorește un mandat în Camera Deputaților, rămâne un necunoscut pentru mulți clujeni, acesta nu are nici măcar 1000 de aprecieri (919), Locul 1 la Camera Deputaților, Florin Stamațian, are doar 80 de aprecieri .

Președintele PSD Cluj, Gabriel Horia Nasra, candidat pe locul 1 la Camera Deputaților, a adunat 2.899 de aprecieri, fiind urmat de actualul deputat Cornel Itu, care are 1976 de aprecieri.

Locurile 1 și 2 la Senat pe listele PSD Cluj sunt ocupate de doi necunoscuți pentru mulți dintre clujeni și nu o spunem noi, o spun cifrele paginilor lor oficiale: Vasile Ilea, consilier județean din iunie 2016, este urmărit de doar 359 de fani, iar pagina oficială a Siminei Șipoș are doar 548 de aprecieri.

Principalul candidat la Senat din partea PRU Cluj, Alexandru Cordoș, fost senator PSD, este urmărit pe pagina sa oficială de 1933 de fani.

Candidații USR Cluj nu au pagini oficiale, dar au doar profile normale de Facebook, iar cei mai urmăriți sunt Emanuel Ungureanu, locul 1 la Camera Deputaților, Mihai Goțiu (locul 1 la Senat, are 5000 de prieteni și e urmărit de 3.802 de persoane) și Adrian Dohotaru (locul 2 la Camera Deputaților, are 2682 de prieteni și e urmărit de 246 persoane).

De la UDRM Cluj, cea mai urmărită și apreciată este fostul Ministru al Culturii, Hegedüs Csilla, candidată pentru un loc în Camera Deputaților, cu o pagină de 4.304 fani, urmată de președintele filialei, Csoma Botond, urmărit de 1874 de fani. Senatorul Laszlo Attila, candidat pentru un nou mandat, nu are o pagină oficială, dar are un profil normal, cu 1449 de prieteni.

Singurul candidat independent la alegerile parlamentare din județul Cluj, Vasile Revnic, are o pagină oficială cu 136 de aprecieri.

Candidatul ALDE Cluj pentru Camera Deputaților, actualul deputat Steluța Cătăniciu, are pe pagina sa oficială 4000 de aprecieri.

Candidații PMP Cluj la parlamentare sunt Ștefan Burlacu la Senat, care este urmărit pe pagina sa oficială de 463 de persoane, respectiv Rareș Rusu pentru Camera Deputaților, apreciat de 1203 fani.

Aceștia sunt principalii candidați care vor să obțină voturile clujenilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 și cât de apreciați sunt ei pe rețelele sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *