Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL

Politica nationala

Alina Gorghiu a anunţat, luni, că, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, îşi depune mandatul de la şefia PNL.

„Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile”, a declarat Alina Gorghiu. 

Gorghiu a precizat că marţi, în şedinţa BPN, se va decide formula de interimat până la Convenţia Naţională care va alege un nou preşedinte al partidului.

„Le voi propune colegilor mei să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL să se poată, într-un calendar undeva la mijlocul lunii februarie. În mod cert, e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, e nevoie de o conducere legitimă, e nevoie de un nou start, de coerenţă, de stabilitate şi de un act politic eficient. Tot mâine, în cadrul BPN se va decide formula de interimat: cine şi în ce formulă va asigura interimatul preţ de o lună şi jumătate – două luni de zile până la Convenţia Naţională”, a spus ea. 

Alina Gorghiu a spus că ea va propune convocarea cât mai rapidă a Convenţiei Naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *