Prima acțiune legislativă a unui parlamentar de Cluj, inițiată de orădeanul Sorin Moldovan

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Orădeanul Sorin Moldovan, cel care a câștigat un loc de deputat în Parlamentul României pe listele PNL Cluj, a anunțat prima sa acțiune legislativă. Aceasta vizează interdicția ocupării funcției de director școlar de către foști directori care fie nu au participat la un concurs pentru ocuparea acestei funcții, fie au participat dar nu au promovat.

„Este anormal și inadmisibil ca aceste persoane să eludeze etapa concurențială, fiind ulterior validate în funcție printr-un ordin de numire”, a precizat tânărul deputat.

Moldovan consideră că funcțiile de director școlar și director adjunct nu trebuie să mai stea „în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar. În acest sens, am iniţiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie următoarea interdicție: nu pot fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise”.

Reamintim că profesorii care nu au reuşit să promoveze concursul pentru posturile de directori şi directori adjuncţi în şcoli vor putea totuși să ocupe aceste funcţii, grație noului ministru al Educaţiei care a aprobat un document ce prevede că aceştia vor avea dreptul să ocupe funcţiile de conducere prin numire, de către inspectoratele şcolare.

Numirile respective se referă la funcţiile de director si director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului naţional şi vor fi valabile până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfarşitul anului şcolar 2016-2017.

PNL, PMP și USR susțin această inițiativă legislativă, dar UDMR nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *