Protestul continua la Cluj si in aceasta seara – „Răspundem la violența voastră cu proteste perfect pașnice și mai masive”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Dupa ce peste 40.000 de clujeni au iesit in strada miercuri seara, 1 februarie, inregistrand cea mai mare manifestatie anti-guvernamentala de la Revolutie, o noua actiune de protest va fi organizata la Cluj-Napoca si in aceasta seara, incepand de la aceeasi ora, 19:00, si in acelasi loc, Piata Unirii.

„Stimați guvernanți, stimate PSD-ALDE, pentru ca nu ați mai găsit mineri ați adus ultrașii să ne bată și să compromită cel mai mare protest din România. Nu ne temem! Răspundem la violența voastră cu proteste perfect pașnice și mai masive. În fiecare zi vom fi tot mai mulți și vom trezi toată țara până când veți înțelege că nu suntem oi și că nu vom lăsa lupii paznici la stână! Aveți o singură opțiune: ABROGARE urmată de DEMISIE!

Ieri, 1 februarie 2017, am participat la cele mai masive proteste de după Revoluție, cu peste 300.000 de participanți în toată România. Am cerut retragerea ordonanței de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală, apoi demisia guvernului și alegeri anticipate.

Guvernul Grindeanu ne ignoră și declară că suntem manipulați: <Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante>. Toată lumea, de la CSM la Parchetul General, DNA și organizațiile magistraților, inclusiv cancelariile occidentale și Uniunea Europeană, spun clar și răspicat că ordonanța Grindeanu va zăgăzui lupta anti-corupție din România. Circulă informații că următorul pas din strategia PSD-ALDE de destructurare a statului de drept este desființarea DNA și contopirea cu DIICOT, pentru a le decapita de procurorii șefi care le conduc și a instala persoane agreate de Liviu Dragnea. România a primit avertismente dure de la partenerii euroatlantici și mediul de afaceri. Diaspora a reacționat masiv. Noi toți suntem cei manipulați? Serios? Vom ieși în strată să vă arătăm că nu suntem fraieri, neinformați, că nu ne puteți păcăli și cumpăra! Vom ieși, până veți pleca!

În aceste zile se joacă viitorul României pentru următoarele două decenii. Suntem pe muchie de cuțit: ori ei, ori noi! Haideți să nu îi lăsăm să ne fure viitorul. Să ducem protestul de la sute de mii la milioane! În stradă! Pe ei!”, se arata in apelul societatii civile pe pagina evenimentului de pe Facebook.

In incheiere, protestatarii ii transmit lui Liviu Dragnea sa „iasa din inchisoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *