Aurelia Cristea: „În PSD e o dictatură pe care nu am văzut-o în ultimii 20 ani”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul ministru pentru Dialog Social in guvernul Ponta, Aurelia Cristea, cea care si-a prezentat demisia miercuri din PSD, a declarat in direct la postul de radio RFI Romania ca în partid este „o dictatură pe care nu am vazut-o de 20 ani ” de când a preluat Liviu Dragnea conducerea. De asemenea, ea a precizat că de când a demisionat este sunată de foștii ei colegi și ei îngrijorați de ce se întâmplă în Guvernul României și în PSD.

„E o dictatură pe care eu nu am văzut-o în PSD în ultimii 20 de ani. Și am trăit și în perioada Adrian Năstase… Oricine va îndrăzni să ia cuvântul sau să exprime o altă opinie va fi dat afară imediat. Mai mult, au avut o asemenea procedură în ceea ce privește alegerea parlamentarilor astfel încât aceștia să fie toți trecuți prin pixul domnului Liviu Dragnea astfel încât niciunul să nu îndrăznească să spună ceva”, a spus Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea a spus că după ce ordonanța de modificare a Codurilor penale ne putem aștepta la „orice, oricând”.

„Colegi, care mă sună, care sunt și ei confuzi pentru că tot cei care ne-am educat copiii și am crescut respectând legea nu putem accepta ceea ce s-a întâmplat aseară. Pentru că, dacă s-a întâmplat aseară acest lucru (n.r. ordonanțele de modificare a Codului penal), oricând ne putem aștepta la orice. Oricând! Și asta v-o spune cineva care a lucrat cu ei și a văzut lipsa de respect față de lege și față de orice principiu, regulă sau cetățean. (…) Ei au făcut la ceas de noapte ceea ce sunt obișnuiți: o hoție, ca să poată fura mai departe”, a declarat fostul ministru.

Intrebata pentru cine considera ca au fost date aceste ordonante de urgenta, Cristea a spus ca scopul a fost de a-l salva pe Liviu Dragnea si alti lideri politici, inclusiv de la PNL.

„Ca să îi salveze pe câțiva dintre actualii lideri PSD, dar nu îi salvează doar pe ei. Îi salvează pe toți cei care au exercitat demnități publice și au comis abuzuri în serviciu. E de fapt o rețea transpartinică pentru că vor fi și de la PNL, și de la PDL, din toate partidele. Scopul a fost clar de a-l salva pe Liviu Dragnea. El avea nevoie de asta, obligatoriu”.

Aurelia Cristea, fost ministru în guvernul Ponta, a anunțat miercuri că demisionează din PSD, după aprobarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codului penal, precizand ca nu se mai regaseste in acest partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *