Adrian Dohotaru a suferit un accident pe bicicletă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul independent Adrian Dohotaru, un susţinător înfocat al mersului pe bicicletă, a fost lovit în plin astăzi de un taximetrist pe strada Câmpului, sensul de mers spre zona centrală a oraşului.

Din fericire, deputatul a scăpat nevătămat din acest accident şi trage un semnal de alarmă că România este pe primele două locuri din UE ca număr de accidente mortale, iar cei mai vulnerabili sunt pietonii şi bicicliştii. Acest lucru se datorază lipsei unei infrastructuri de piste de biciclete la nivelul oraşelor clar civilizate marcată şi care să ajute la reducerea numărului de accidente.  

Am tras una din cele mai mari sperieturi din viața mea. Pedalez pe str. Câmpului în jos, spre centru. Dinspre Kaufland, un taximetrist virează la dreapta și intră în mine, în plin. Mă uit îngrozit le el cum vine direct în mine. Cad pe spate de pe bicicletă. Am noroc că nu are viteză. Mă doare spatele puțin, mă deplasez cu mici dificultăți, dar sunt bine și bicicleta întreagă. I-am spus șoferului să își facă un control.

L-am întrebat ce se întâmpla dacă aveam copilul pe scaunul din spate când intra în noi. Odată șocul trecut, sunt recunoscător că am scăpat așa ușor. Mă bucur că sunt sănătos și întreg. După care analizez ce mi s-a întâmplat, dincolo de incident. 

România este pe primele două locuri în UE ca număr de accidente mortale alături de Bulgaria. Anual la noi mor sau sunt rănite grav 10.000 de persoane. Noi, pietonii și bicicliștii, suntem cei mai vulnerabili.

Motivul pentru numărul mare de accidente constă în infrastructura rutieră deficitară. În acest sens, noi, bicicliștii, am fi mai bine protejați dacă am avea o infrastructură de piste de biciclete la nivelul orașelor clar marcată care să reducă numărul de accidente și să ne încurajeze să ne deplasăm mai sigur și mai sănătos”, a scris Dohotaru pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *