Diferenţe între Guvernul Cioloş şi Guvernul PSD+ALDE

Politica nationala Slider

Reprezentanţii Platformei România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, a publicat pe pagina oficiala de Facebook mai multe grafice cu diferenţele între Guvernul Cioloş şi Guvernul PSD+ALDE. 

Le puteţi vedea mai jos:

Guvernele PSD-ALDE au cheltuit cu 17,5% mai puțini bani pentru construcția de autostrăzi și drumuri naționale față de Guvernul Cioloș. Scăderea cheltuielilor s-a făcut într-un an în care bugetul țării a fost mai mare.

„Revoluția fiscală” a PSD-ALDE a dus la o creștere cu aproape 200% a contribuției de sănătate pentru cei mai vulnerabili dintre cetățenii români.

Grija față de oameni a PSD, partid declarat de stânga, se traduce în limitarea accesului la servicii de sănătate pentru familiile care trăiesc în sărăcie, șomerii neindemnizați sau zilieri.

O „realizare” clară a guvernării PSD-ALDE este creșterea prețului carburanților la pompă ca urmare a introducerii supraaccizei.

Premierul Tudose nu a explicat clar de ce introduce această nouă taxă și nici dacă banii care vor alimenta bugetul vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere sau vor ajunge în alte capitole bugetare.

PSD promitea în campania electorală o creștere cu 30% a bugetului cercetării și a reușit o scădere de 23%.

În plus coaliția PSD-ALDE a înființat și un minister special al Cercetării pentru a gestiona mai puțini bani decât cei alocați de Guvernul Cioloș Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică.

Pe 4 ianuarie 2017 Dacian Cioloș își termina mandatul de prim-ministru independent lăsând România într-o situație economică stabilă cu perspective de creștere. 

Premierul Guvernului PSD-ALDE a primit în aceeași seară și raportul de guvernare al miniștrilor tehnocrați (http://bit.ly/2j9mf8A) împreună cu urarea sinceră ca peste un an să reușească mai multe pentru România decât a reușit un cabinet fără susținerea unei majorități parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *