Componenţa noului guvern Dăncilă, decisă luni după-amiază

Politica nationala

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni luni în şedinţă, de la ora 16.00, la sediul partidului din şoseaua Kiseleff, pentru a decide componenţa noului cabinet condus de Viorica Dăncilă, au precizat surse din conducerea partidului. 

Mai multi ministri ar urma sa fie schimbaţi, în timp ce o parte se vor regăsi şi în guvernul al treilea PSD-ALDE. 

Cel mai probabil, miniştrii care vor fi înlocuiţi sunt Marius Nica (Fonduri europene), acesta de altfel anunţându-şi demisia, vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor Felix Stroe, aceştia din urmă fiind susţinători ai fostului premier Mihai Tudose. Un semn de intrebare exista si in cazul ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, care ar putea fi înlocuit cu fostul ministru Ionuţ Vulpescu, potrivit televizunilor de ştiri, dar şi în cazul lui Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD, ministrul pentru Dialog Social, care de asemenea s-a abţinut la votul dat în CEx pentru demisia lui Tudose. 

Se vehiculeaza schimbari si in cazul lui Liviu Pop, ministrul Educatiei, si inlocuirea acestuia cu Ecaterina Andronescu. 

Printre cei care ar putea ramane in guvern se numără ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, ministrul Dezvoltării Paul Stănescu – vicepremier, ministrul Agriculturii Petre Daea sau ministru de Interne, Carmen Dan.  

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat ca structura guvernului va ramane aceeasi, cu 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, plus 2 miniştri delegati. 

Un vot pentru noul guvern se va da in Parlament, in sedinta extraordinara, pe 29 ianuarie, lunea viitoare, pana atunci fiind nevoie ca noii ministri sa fie audiati in comisiile de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *