USR: „Numirile din actualul Guvern sunt o bătaie de joc fără precedent în istoria ţării”

Politica nationala

USR a afirmat vineri că miniştrii din Guvernul Dăncilă „sunt o bătaie de joc fără precedent în istoria ţării”, iar revenirea în funcţie a Rovanei Plumb şi menţinerea vicepremierului Paul Stănescu în noul Cabinet arată că PSD ignoră criteriile de integritate.

Preşedintele formaţiunii, Dan Barna, spune că singurul scop al lui Liviu Dragnea este acela de a scăpa de dosarele penale.

„USR consideră că numirile în guvernul condus de Viorica Dăncilă ne oferă acelaşi spectacol de incompetenţă cu care PSD ne-a obişnuit deja. Sunt aceleaşi personaje, s-a schimbat doar omul din scaunul de premier, de această dată avem de-a face cu unul dintre cei mai supuşi oameni ai lui Liviu Dragnea”, afirmă USR.

De asemenea, partidul consideră că miniştrii propuşi în noul Guvern „sunt o bătaie de joc” şi critică decizia de menţinere a lui Carmen Dan în Ministerul de Interne, spunând că aceasta a gestionat greşit cazul poliţistului pedofil şi nu a îndeplinit nicio măsură din programul de guvernare.

„Numirile din actualul Guvern sunt o bătaie de joc fără precedent în istoria ţării. Dragnea a schimbat trei guverne ca să o avem încă o dată pe doamna Carmen Dan la ministerul de Interne, în condiţiile în care şi-a dovedit deja incompetenţa în cursul anului trecut: proasta gestionare a cazului poliţistului pedofil, promovarea legilor jandarmeriei şi poliţiei care doresc transformarea României într-un stat poliţienesc, neîndeplinirea niciunei măsuri din „programul de guvernare”, mai precizează formaţiunea.

USR critică şi întoarcerea Rovanei Plumb în fruntea Ministerului Fondurilor Europene, acuzând PSD că ignoră criteriile de integritate.

„Întoarcerea Rovanei Plumb în fruntea ministerului Fondurilor Europene arată încă o dată cum PSD ignoră cu bună-ştiinţă criteriile de integritate în alegerea membrilor Guvernului. Reamintim că Rovana Plumb, vizată de o anchetă DNA, a demisionat din Guvernul Tudose, dar nu a putut fi cercetată deoarece a fost salvată de colegii de coaliţie, care au votat împotriva ridicării imunităţii parlamentare”, afirmă USR.

De asemenea, USR spune că menţinerea lui Paul Stănescu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării arată că social-democraţii nu găseşte oameni care să nu aibă probleme penale.

„Menţinerea în guvern a lui Paul Stănescu, în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în condiţiile în care DNA a solicitat în urmă cu doar câteva zile reînceperea urmăririi penale în cazul său, confirmă faptul că PSD nu reuşeşte să găsească oameni competenţi şi fără probleme de integritate pentru a forma un guvern stabil şi eficient”, se mai arată în punctul de vedere al formaţiunii.

„USR condamnă actualele numiri şi consideră că guvernul condus de Viorica Dăncilă nu va face altceva decât să adâncească România în criza deja existentă şi va reprezenta în mod dezastruos ţara pe plan extern. Guvernul Dragnea 3 este compus din oameni slab pregătiţi şi cu probleme de integritate.

USR va vota împotriva învestirii guvernului Dăncilă propus de PSD-ALDE”, conchid aceştia.

Liderul USR, Dan Barna, spune că, de fapt, Guvernul Dăncilă este nou „doar pe hârtie, căci PSD învârte aceleaşi personaje de trei guverne încoace” şi afirmă că scopul lui Liviu Dragnea este acela de a scăpa de dosarele penale.

„Avem un nou guvern doar pe hârtie, căci PSD învârte aceleaşi personaje de trei guverne încoace. Încă o dată Liviu Dragnea, un politician condamnat penal şi judecat pentru corupţie, ne arată că singurul său obiectiv este să oprească dosarele care-i poartă numele, fără să-i pese de modul în care este gestionată soarta României. Noul guvern întruchipează camarila lui Dragnea care va acţiona fără să clipească pentru a subordona justiţia intereselor liderului PSD”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *