Codrin Ştefănescu sare la gâtul lui Liviu Dragnea: „Te pot întrerupe oricând şi pot spune lucruri cu care sărim în aer!”

Politica nationala

Nemulţumit de nominalizarea lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei în locul Ecaterinei Andronescu, Codrin Ştefănescu a lansat un atac la adresa liderului PSD.

Alegerea membrilor noului cabinet Dăncilă a fost una cu scântei. Spiritele s-au încins la votul pentru postul de ministru al Educaţiei, Codrin Ştefănescu ajungând până la a se contra dur cu Liviu Dragnea personal. Mai exact, Ştefănescu şi alţi colegi ai săi şi-ar fi dorit ca la Educaţie să fie numită Ecaterina Andronescu. Socoteala lor nu s-a potrivit cu cea a lui Dragnea, căci, în urma negocierilor cu organizaţiile, Ministerul Educaţiei a fost dat Sucevei, răsplătită astfel pentru sprijinul şefului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, în războiul cu Mihai Tudose, relatează stiripesurse.ro.

Revoltat că în locul Ecaterinei Andronescu – stâlp al PSD-ului – este preferat Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava, făcut membru al PSD pe repede înainte, Ştefănescu s-a lansat într-un dialog furtunos cu Dragnea, nesfiindu-se să recurgă inclusiv la ameninţări.

Redăm stenograma ciocnirii între Ştefănescu şi Dragnea, publicată de stiripesurse.ro

Codrin Ştefănescu: Nu putem pleca din această sală în faţa celor care ne votează, în faţa zecilor de mii de psd-işti şi a milioanelor de români care ne votează ca la iniţiativa lui Nelu Stan de la Suceava cu susţinerea preşedintelui Liviu Dragnea să votăm împotriva celui mai cunoscut comunicator al nostru. Nu îl putem vota pe domnul Popa care, până ieri, nici nu era membru PSD!

Liviu Dragnea: Te întrerup, Codrine, pentru că îl jigneşti pe domnul Popa!

Codrin Ştefănescu: Scuze, nu jignesc pe nimeni!

Liviu Dragnea: Ba da, jigneşti!

Codrin Ştefănescu: Faptul că domnul Popa e nou în PSD nu e jignire. Vă simţiţi jignit, domnule Popa?

Valentin Popa: Nu!

Liviu Dragnea: Te rog să te opreşti Codrine, acum vorbesc eu!

Codrin Ştefănescu: De ce mă întrerupi?

Liviu Dragnea: Aşa cum spuneai şi tu… pentru că pot! (n.r. – aluzie la răspunsul dat de Codrin Ştefănescu la „Adevărul Live”, când a fost întrebat de ce sunt numiţi penali în guvern: „Pentru că putem.”)

Codrin Ştefănescu: Şi eu te pot întrerupe oricând şi pot spune lucruri cu care sărim în aer!

Liviu Dragnea: Te întrerup pentru că sunt preşedintele PSD!

Codrin Ştefănescu: Ai spus bine… încă!

În acel moment, sala a rămas bulversată iar mai mulţi reprezentanţi ai unor organizaţii puternice au început să vocifereze, ceea ce nu a pus însă capăt dialogului între cei doi:

Codrin Ştefănescu: Nu e posibil ca acum o săptămână să o propunem prim-ministru alături de doamna Dăncilă şi azi doamna Andronescu să piardă votul în CExN pentru că Liviu Dragnea îl susţine pe un necunoscut. O voi vota pe Cati şi o voi vota cu ambele mâini!

Liviu Dragnea: Vei vota cu o singură mână pentru că ai un singur vot!

Reamintim că desemnarea lui Valentin Popa pentru Educaţie a stârnit valuri de indignare şi printre cetăţeni, din cu totul alte motive însă. Mai exact, numirea acestuia a stârnit uimire şi indignare după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video cu acesta ţinând un discurs plin de greşeli gramaticale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *