Ministrul Valentin Popa este o rușine pentru sistemul românesc de educație! TNL Cluj îi solicită premierului Viorica Dăncilă să îl demită de urgență din funcție!

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Filiala Cluj a TIneretului Naţional Liberal a remi presei un comunicat prin care îi cere premierului Viorica Dăncilă să îl demită de urgenţă pe Valentin Popa, ministrul Educaţiei, după reducerea masivă a locurilor bugetate în universităţi. 

Din păcate, asistăm în aceste zile la o lovitură puternică și fără precedent aplicată de ministrul Educației, Valentin Popa, celor mai performante universități de stat din România cărora le-au fost tăiate masiv locurile bugetate de la studiile de licență, dar mai ales de la master și doctorat. În schimb, au fost suplimentate locurile la o serie de universități care nu aveau performanțe, dar care poate sunt mult mai ușor de dirijat de către actuala guvernare PSD-ALDE.

Criteriile au fost unele pur arbitrare și politice, deloc obiective sau care să țină cont de performanţe. Împreună cu Universitatea București, cele mai afectate universități au fost: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, SNSPA, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara. Tocmai marile centre universitare. Mai exact, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pierde 200 de locuri, față de anul trecut la master și 42 de locuri, din care 19 locuri bugetate la doctorat.

„TNL Cluj își manifestă solidaritatea cu Universitatea Babeș-Bolyai, cu studenții care vor fi afectați de noile distribuiri dar și cu eventualele acțiuni de protest pe care aceștia intenționează să le organizeze împotriva deciziei politice a ministrului Valentin Popa. Pentru această lovitură dată învățământului superior, Valentin Popa trebuie să demisioneze din funcție sau să fie demis de către premierul Viorica Dăncilă”, a declarat preşedintele TNL Cluj, Maria Forna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *