Iohannis, atac la liderul PSD: „Liviu Dragnea nu mai e un partener de discuţie”

Politica nationala

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat discuţia dintre şefii Băncii Naţionale şi premierul Viorica Dăncilă, chiar dacă aceasta a avut loc în birou la Liviu Dragnea şi nu la Palatul Cotroceni.

Şeful statului crede că odată cu acestă întâlnire, medierea pe care el a iniţiat-o, între Guvern şi BNR, şi-a atins scopul. Totuşi, preşedintele are o nemulţumire: nu îl mai consideră pe Liviu Dragnea un partener de discuţii şi spune că va păstra cu acesta doar relaţii instituţionale.

„Noi nu ne întâlnim fiindcă suntem prieteni sau fiindcă ne simpatizăm, noi ne întâlnim atunci când discuţiile instituţionale trebuie să aibă loc. Nu putem să nu conducem România. Nu putem să nu vorbim fiindcă avem divergenţe politice”, a spus șeful statului.

„Asta nu înseamnă că trebuie să cădem în extrem cealaltă. Discuţiile care vor avea loc între mine şi guvern sau între mine şi reprezentanţi ai Parlamentului vor fi discuţii instituţionale. Alte discuţii informale sau de armonizare nu vor mai exista. PSD, mai concret Dragnea, prin felul în care a procedat în ultima vreme, nu mai prezintă pentru mine un partener de discuţie altfel decât strict instituţional„, a adăugat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *