Senatorul USR Cluj Mihai Goţiu îi cere demisia ministrului Eugen Teodorovici: „Nu suntem iobagi pe moșia lui Dragnea!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Într-o declaraţie publică susţinută în Senatorul României, senatorul Mihai Goţiu îi cere demisia ministrului Economiei, Eugen Teodorovici, pentru declaraţiile sale din ultimele zile.

„Cetățenii români nu sunt slugi și nici iobagi pe moșiile lui Liviu Dragnea și ale altor baroni PSD! Nici d-l Liviu Dragnea, nici d-na Viorica Dăncilă și nici d-l Orlando Teodorovici nu au dreptul să lege de glie vreun cetățean român. Da, e dureros și perdant din punct de vedere economic să vedem că zeci de mii, sute de mii și milioane de cetățeni români ALEG să muncească și să trăiască în alte țări ale Uniunii Europene.

Dar care e alternativa pe care le-o oferiți, doamnelor și domnilor care susțineți Guvernul? Să rămână în România, să muncească pe plantațiile statului și în firmele căpușă ale clientelei PSD, ca să aibă d-l Liviu Dragnea și prietenii lui de la Tel Drum din ce să-și construiască palate și vile în Teleorman, la Mamaia ori Sinaia, în Madagascar ori în Brazilia? Să robească pe bani mărunți, ca să poată toată protipendada și toate beizadelele ”partidului iubit” să se distreze prin Dubai ori pe Riviera?

Afirmațiile d-lui Orlando Teodorovici privitoare la restricționarea dreptului de alegere a țării europene în care să trăiești și să muncești demonstrează două lucruri: un dispreț total față de visurile și aspirațiile oricărui cetățean român la o viață mai bună pentru el și familia lui și o neînțelegere totală a ceea ce înseamnă Uniunea Europeană.

Să te muți din orice localitate din România la Viena, Paris, Berlin, Madrid ori Milano nu e cu nimic diferit, exceptând, poate, distanța, cu a te muta, din aceeași localitate, la Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov, Constanța, Iași ori București! Asta înseamnă, printre altele, Uniunea Europeană!

Vreți ca cetățenii români să aleagă orașe și alte localități din România și nu pe cele din alte țări europene? E simplu. Ajutați acestea orașe să se dezvolte. Să aibă școli și universități salubre și performante, să aibă spitale și servicii medicale de primă mână, un aer respirabil și un trafic decent. Construiți autostrăzi și căi ferate, astfel încât deplasarea între două localități să nu mai fie un calvar ori o aventură gen safari!

Cineva care nu înțelege ce înseamnă Uniunea Europeană și care îi tratează pe cetățenii români ca pe niște iobagi nu are ce căuta în Guvernul României. Iar dacă un premier acceptă un ministru cu o asemenea mentalitate în Cabinetul său înseamnă că e de acord cu el. Așadar, e pe alese: demisia d-lui Teodorovici ori demisia Guvernului din componența căruia face parte!

Cu câteva zile înainte de Centenarul Marii Uniri, e singurul lucru pe care îl mai puteți face pentru a demonstra că vă pasă cu adevărat de soarta cetățenilor români”, a sustinut Gotiu in plen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *