Congresul naţional al UDMR are loc la Cluj! Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat la şefia partidului

Politica nationala Slider

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus, marţi, candidatura pentru un nou mandat la Congresul Uniunii, care va avea loc la Cluj-Napoca în a doua parte a lunii februarie.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, marţi, sub conducerea lui Kelemen Hunor în ultimii opt ani, Uniunea a reuşit să ajungă la conturarea unei poziţii unitare în privinţa aspectelor importante şi a reuşit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante, astfel că el va candida pentru un nou mandat.

„Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidează pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii. Congresul Uniunii se va desfăşura în perioada 22-23 februarie 2019, la BT Arena din Cluj Napoca, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 1000 de participanţi – delegaţi şi invitaţi din ţară şi din străinătate. Preşedintele Kelemen Hunor a subliniat faptul că, experienţa acumulată în ultimii opt ani de când se află la conducerea UDMR, îi oferă şansa de a face faţă cu încredere unui nou mandat. Sub conducerea sa, în ultimii opt ani, Uniunea a reuşit să ajungă la conturarea unei poziţii unitare în privinţa aspectelor importante şi, astfel, a reuşit să aibă sprijinul necesar pentru punerea în aplicare a unor decizii importante”, se arată în documentul citat.

Liderul UDMR a subliniat, în comunicat, că scopul său nu este funcţia, rolul fiind acela de a construia „o Uniune echilibrată şi puternică”.

„Este inevitabil ca în Transilvania, găsirea unui partener de dialog să se materializeze fără acceptarea unui compromis. Aceasta este şi va rămâne o condiţie inevitabilă a politicii minoritare, a consolidării comunităţii. Au trecut 100 de ani în România, iar la scară istorică obiectivul este ca în următorii 100 de ani să existe în această ţară o comunitate maghiară puternică, competitivă şi de succes, care să îşi poată păstra identitatea pe pământul natal. Este responsabilitatea noastră să creăm o viziune pentru viitor. Aceasta este cea mai importantă sarcină a Congresului din februarie”, a menţionat Kelemen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *