Desant liberal la Sala Polivalentă din Cluj pentru prezentarea candidaților la europarlamentare!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Liderii Partidului Național Liberal și reprezentanții organizațiilor din Regiunea de Nord-Vest își dau întâlnire astăzi, 31 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pentru a-și prezenta candidații pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

La evenimentul de la BT Arena de duminică, 31 martie 2109, vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, membrii Biroului Executiv Național al PNL, lideri locali și județeni precum și candidații PNL la alegerile europarlamentare. La manifestare sunt așteptați să participe câteva mii de membri și simpatizanți ai PNL din județele din Regiunea de Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Lista pentru alegerile europarlamentare 2019 a fost validată în data de 14 martie 2019, de Biroul Executiv PNL.

Fostul jurnalist Rareș Bogdan ocupă prima poziție, pe locul al doilea este primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, iar pe al treilea – purtătorul de cuvânt al PPE, eurodeputatul Siegfried Mureșan. A patra poziție e ocupată de fostul președinte al PDL, Vasile Blaga și a cincea de actuala eurodeputată Adina Vălean, singura femeie din primii 10 candidați.

Urmează europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, eurodeputații Cristian Bușoi și Marian-Jean Marinescu.

Lista candidaţilor PNL la europarlamentare 2019
 
Rareş Bogdan – jurnalist
Siegfried Mureşan (PNL) – purtător de cuvânt PPE
Mircea Hava (PDL)- primar Alba Iulia
Adina Vălean (PNL) – europarlamentar
Daniel Buda ( PDL) – europarlamentar
Vasile Blaga (PDL) – fost preşedinte PDL
Dan Motreanu (PNL) – fost deputat PNL
Cristian Buşoi (PNL) – europarlamentar
Gheorgeh Falcă (PDL) – primar Arad
Marian Jean Marinescu (PDL) – europarlamentar

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, va fi şeful de campanie al formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. PNL a calculat 8 locuri eligibile, ceea ce înseamnă un rezultat de aproape 25% la euroalegeri. Însă cu tot cu voturile obţinute la redistribuire, liberalii ar putea ajunge la 9 mandate de europarlamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *