Alianța care ne redă speranța

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sub sloganul „fără hoție, ajungem departe”, peste 3000 de clujeni și simpatizanți au venit la primul miting electoral al Alianței 2020 USR-PLUS, desfășurat duminică, 5 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, „acasă” la cea mai puternică filială din România și care e dată pe primul loc după ultimele sondaje ieșite în opțiunile clujenilor.

Pe o ploaie mocănească, simpatizanții Alianței au venit în centrul orașului pentru a-i asculta pe liderii celor două partide și candidații la europarlamentare, care au lansat atacuri la adresa coaliției de guvernare PSD-ALDE și au susținut la unison că România trebuie să se debaraseze de hoție, sărăcie și prostie.

Au luat cuvântul președinții Dan Barna și Dacian Cioloș, precum și Dan Tudorache, Clotilde Armand, Dragoș Pîslaru sau clujeanul Emanuel Ungureanu. Toți au chemat lumea la vot pe 26 mai prin discursurile lor pentru europarlamentare șii Referendumul pe justiție.

Un „altfel” de miting electoral, unul de bun simț și simplu, fără oameni aduși cu autocare din alte localități, fără clasicul meniu mici și bere, fără diverse obiecte electorale împărțite, fără concerte de muzică populară, fără discursuri sforăitoare despre politică și viitorul României și fără populism ieftin, practici cu care ne-au obișnuit celelalte două partide care au condus România, prin rotație, în ultimii 30 ani.

E o Alianță a speranței pentru un viitor mai bun în România.

Cei care au vorbit în fața mulțimii au aruncat și câteva săgeți înspre coaliția de guvernare pe teme extrem de sensibile și importante, cum ar fi lipsa investițiilor în domeniile sănătate, educație și în infrastructură feroviară și rutieră, lipsa autostrăzilor, susținerea antreprenoriatului și încurajarea mediului de afaceri, precum și neaccesarea fondurilor europene puse la dispoziție de UE pentru cele 8 spitale regionale promise de PSD, care sunt doar pe hârtie. Și câte și mai câte.

Liderul USR, Dan Barna, a lăudat Clujului și a susținut că a găsit aici „ceea ce ar trebui să fie România, modelul de succes al României”.

„Sigur, nu este totul perfect nici la Cluj, unii încearcă să importe practici electorale specifice Dâmboviţei, dar acestea vor dispărea când vom avea administraţii USR-PLUS. (…) Ne-am săturat de hoţia din politica românească, de minciună, de incompetenţă şi de promisiuni care nu sunt îndeplinite niciodată. Ni s-au promis la alegeri autostrăzi, nu au făcut nimic, nu avem o autostradă care să lege Clujul de Bucureşti sau de Iaşi, care să lege provinciile României. Ni s-au promis şcoli şi vedem că tinerii pleacă din ţară. Ce au făcut în schimb? Ne-au gazat pe 10 august şi şi-au adoptat în Parlament codurile penalilor, au fost eforturi de a-l scăpa pe Dragnea din puşcărie. România pierde 38 de miliarde de euro în fiecare an, acesta este preţul corupţiei”, a spus Barna.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a spus că în 26 mai românii trebuie să iasă din zodia hoției și prostiei, susținând că România e prost guvernată.

„Votul nostru contează, prea multă vreme votul nostru a fost mercatilizat şi ne-am culcat cu o sticlă de ulei sau ne-am trezit cu 100 de lei în plus la salariu sau pensie, iar patru ani alţii au decis în numele nostru. Ca să începem să construim trebuie să ne debarasăm de hoţie, prostie şi sărăcie. Haideţi împreună, fără prostie, fără hoţie şi fără sărăcie pentru că, în România, hoţia şi prostia ne-au ţinut în sărăcie.

Cum putem accepta, neamul românesc, să punem hoţia în fruntea statului şi să interpretăm hoţia ca o virtute? (…) Românii au inteligenţă, cum să acceptăm ca România să fie condusă astăzi de prostie? (…) Oamenii muncesc să iasă din sărăcie, iar statul PSD-ist cheltuie bani, dar nu vedem rezultatele. Ne-au aruncat în mocirlă prin modul în care guvernează. Noi suntem în continuare în sărăcie, pentru că banii gestionaţi de PSD se duc pe şpăgi şi sinecuri, nu în dezvoltare, şi România e prost guvernată”, a spus Cioloş.

Clotilde Armand la Cluj

Dragoș Tudorache la miting-ul USR-PLUS de la Cluj

Emanuel Ungureanu la miting

La finalul discursurilor a urcat pe scenă trupa OCS (Omul cu Șobolanii), iar membrii USR-PLUS au sărit și au dansat de zor, în frunte cu liderul USR Dan Barna și Dragoș Pîslaru.

Dacian Cioloș a fost luat cu asalt la poze de către simpatizanți.

Mai multe fotografii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *