Viorica Dăncilă: „Sunt pregătită să candidez la șefia PSD”

Politica nationala

Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunţat joi, după şedinţa Comitetului Executiv, că este decisă să candideze la preşedinţia PSD. Ea a mai spus că s-a decis consituirea a patru grupuri de lucru: pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru organizarea Congresului din 29 iunie,, inclusiv calendarul de activităţi, precum şi pentru modificarea Statutului, potrivit News.ro.

De asemenea, aceasta a afirmat că s-a discutat şi despre moţiunea de cenzură, precum şi despre sondajele de opnie privind candidatura la prezidenţiale. Ea a precizat că vor fi incluşi în aceste sondaje toţi cei care îşi vor anunţa intenţia de a candida.

Dăncilă a spus că la Comitetul Executiv s-a discutat despre moţiunea de cenzură şi despre Congresul din 29 iunie.

Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi disuctată şi în cadrul CEX„, a declarat Dăncilă.

Referitor la Congresul din 29 iunie, Dăncilă a afirmat că au fost stabilite patru grupuri de lucru: „pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru platforma politică, un grup de lucru pentru organizarea Congresului din data de 29, am stabilit calendarul de activităţi, datele între care se vor desfăşura conferinţele judeţene, şi de asemenea grupul de lucru pentru modificarea statutului, grup se lucru care deja a lucrat şi a venit cu propuneri la Comitetul Executiv Naţional”.

Am votat toate aceste hotărâri, iar în cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a discutat şi de sondajele de opinie privind candidatura la alegerile prezidenţiale, pentru modul în care vom acţiona în următoarea perioadă. A fost un Comitet Executiv în care aşa cum am stabilit de la bun început fiecare colegă fiecare coleg a avut posibil să îşi spună propria opinie pt că eu aşa cred că ete în democraţie, trebuie să-i ascultăm pe toţi, iar votul să fie cel care va decide direcţia pe care o vom urma„, a afirmat Dăncilă.

”Vrem ca în acest Congres să dăm mesajele pentru electorat şi pentru membrii noştri de partid”, a spus Dăncilă.

Congresul pentru stabilirea candidatului la Preşedinţie va fi probail în luna iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *