Candidatul USR la Prezidențiale este Dan Barna! „Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni”

Politica nationala Slider

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.

Liderul USR a fost desemnat oficial, sâmbătă, candidatul USR la alegerile prezidențiale, după votul celor 500 de delegați prezenți la Congresul USR de la Teatrul Național din București.

Dan Barna a adunat 324 de voturi din 492 exprimate, câștigând detașat cursa internă în fața celorlalți 3 contracandidați – Mihai Goțiu – 134 de voturi, Dumitru Stanca – 5 voturi și Dragoș Dinulescu – 3 voturi. Tot sâmbătă, Consiliul Național al PLUS a hotărât ca prezidențiabilul să fie ales prin vot electronic între 22 și 27 iulie, urmând ca apoi să se negocieze cu USR candidatul comun al Alianței la alegerile prezidențiale.

Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. În următoarele două săptămâni vom avea probabil o decizie privind candidatul comun al Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Cu certitudine, Alianța USR-PLUS va avea candidat propriu la prezidențiale”, a declarat Dan Barna.

Liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Ciolos, au explicat că va fi un tandem al Alianței USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi propunerea de premier sau viceversa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *