EXCLUSIV. Simona Cristea, președinte PLUS Cluj: ”Sunt foarte mulți oameni onești în România, oameni care simt că s-au sacrificat prea mult pentru nepăsarea altora”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

EXCLUSIV. Simona Cristea a fost aleasă președintele filialei Cluj a PLUS, partidul condus de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș. Structurile ardelene ale PLUS le puteți consulta AICI.

Am discutat cu Simona Cristea despre implicarea ei în politică într-un interviu acordat în exclusivitate Clujul Politic.

 

Reporter Clujul Politic: Sunteți nouă în politică, chiar foarte nouă am spune. Povestiți-ne pe scurt despre dvs?
 
Simona Cristea: Sunt economist. Lucrez de 15 ani în domeniul financiar-bancar, în care mi-am și făcut studiile (licența și masterat) la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB).
 

Reporter:  Sunteți pasionată sau atrasă de politică?

Simona Cristea: Pasionată este mult spus. Am ales să mă implic dintr-un spririt de responsabilitate față de societatea în care trăiesc.

Reporter: Ați urmărit politica la tv sau în media?

Simona Cristea: Am urmărit-o doar ocazional, în masura în care am considerat că acest lucru mă ajută să iau cele mai bune decizii în exercitarea atribuțiilor mele cetățenești.

Reporter: Ce v-a determinat să intrați în politică? Ce v-a nemulțumit?

Simona Cristea: Am decis să fac acest pas fiind inspirată și încurajată de oamenii pe care i-am cunoscut la Romania 100 și ulterior la PLUS. Inspirația a venit în special din autenticitatea valorilor regăsite în caracterele colegilor mei, cu care am empatizat, atunci când depășisem stadiul de nemulțumire și am dobândit viziune asupra a ce poate fi construit și este normal să fie, când am înțeles care este contribuția pe care pot să o aduc.

Reporter: De ce PLUS? De ce nu alt partid?

Simona Cristea: Datorită oamenilor și valorilor pe care aceștia le îmbrățișează și promovează. Simt că PLUS este partidul care oferă, în sfârșit, o voce puternică unei imense pături sociale din România, din care și eu fac parte. Oameni care muncesc onest, cu demnitate, care își ghidează deciziile în funcție de scara de valori pe care o au și nu își calcă peste principii, și își învață copii să facă la fel. Sunt foarte mulți oameni onești în România, oameni care simt că s-au sacrificat prea mult pentru nepăsarea altora, iar noi suntem aici să le oferim o alternativă puternică și cât se poate de reală pentru ca sacrificiile lor să ia odată sfârșit, și să simtă că trăiesc într-o țară care îi tratează cu respect și cinste.

Reporter:  Cum vi se pare Clujul după 16 ani de dominație Boc și coaliție PD/PDL/PNL-UDMR?

Simona Cristea: Văd Cluj-Napoca ca pe un oraș cu un real potențial de a atinge cu adevărat standardele europene de civilizație.

 Reporter: Cum evaluați colaborarea și succesul la europarlamentare pe care l-ați avut la Cluj-Napoca și județul Cluj cu USR?

Am colaborat foarte bine cu USR, urmare a unei munci în echipă, iar succesul a venit în mod natural, la pachet cu o mare responsabilitate.

Reporter: Vă mulțumesc pentru interviu

 

1 thought on “EXCLUSIV. Simona Cristea, președinte PLUS Cluj: ”Sunt foarte mulți oameni onești în România, oameni care simt că s-au sacrificat prea mult pentru nepăsarea altora”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *