Sondaj CURS: Iohannis și PNL, pe primul loc! Cine ar putea intra în turul 2 la prezidențiale!

Politica nationala

Președintele Klaus Iohannis conduce detașat în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni, iar PNL ar fi cel mai votat partid la alegerile parlamentare, potrivit celui mai nou sondaj de opinie al Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS). 

Cercetarea CURS a fost efectuată în perioada 19 iulie – 5 august pe 1.600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al II-lea mandat la Cotroceni ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18% (posibil candidat comun al ALDE și Pro România dacă negocierile privind alianța electorală se vor și confirma), potrivit stiripesurse.ro.

Tăriceanu e urmat îndeaproape de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice „Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

În ce privește partidele – Topul este dominat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31 la sută. Urmează Partidul Social Democrat cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanță urmează ALDE cu 8% și posibilii viitori parteneri de alianță electorală, Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *