Prezidențiale 2019. Cum arată harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate

Politica nationala

Cei peste 715.000 de români cu drept de vot care trăiesc în străinătate au la dispoziţie trei zile pentru a putea vota și 835 de secţii de votare. 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 715.752 de persoane.

Conform legii, pot vota la secţiile de votare din străinătate cetăţenii români care în ziua alegerilor se află în afara ţării, indiferent de motivul prezenţei acestora pe teritoriul altei ţări – domiciliaţi, rezidenţi sau turişti.

Pentru alegerile prezidenţiale s-au organizat 835 de secții de votare, care vor fi deschise timp de trei zile, începând de vineri. Astfel, alegătorii din diaspora pot vota la urne, după cum urmează: vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00. Persoanele care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cele care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59. Locațiile secțiilor de votare deschise în străinătate pot fi găsite accesând harta interactivă de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *