Adrian Oros și Daniel Buda, două calamități pentru agricultură în județul Cluj!

Comunicate Slider

Deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, îi critică printr-un comunicat pe europarlamentarul PNL, Daniel Buda, președintele PNL Cluj și pe ministru Agriculturii, clujeanul Oros pentru că nu fac nimic pentru a reporni irigațiile în județul Cluj. 

În iunie 2018, după 15 ani, sistemul de irigaţii din Cluj a fost repus în funcţiune, prin redeschiderea staţiei de pompare (SPA) din comuna Moldoveneşti.

Încă din 2016 am anunţat public că una dintre priorităţile PSD Cluj, la nivel de judeţ, este refacerea sistemului de irigaţii din zona Turda – Câmpia Turzii, sistem construit între anii 1968 şi 1972 pe râul Arieş, pe o suprafaţă de teren de 5.720 hectare, în localitățile Moldoveneşti, Mihai Viteazu, Călăraşi şi Turda, iar ministrul agriculturii, dl. Petre Daea și consilierul său, profesorul Ivan Ilarie, s-au ținut de cuvânt și au dat drumul la apă!

Redeschiderea stației de pompare, ca prim pas în repunerea în funcțiune a sistemului de irigații, a fost importantă, mai ales în contextul situaţiei dificile cu care se confruntă agricultorii în urma scăderii nivelului apelor freatice, creşterii fenomenului de secetă şi din cauza reducerii cantităţilor de precipitaţii căzute în ultimii zece ani, în special în perioadele de vegetaţie maximă a culturilor.

„Petre Daea a respectat Clujul și potențialul agricol al Clujului!

Ne este rușine însă, că actualul ministru al agriculturii, clujeanul Adrian Oros, nu a luat nicio măsură pentru sistemul de irigații din Cluj în ultimele șase luni iar Daniel Buda, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, NU a făcut ceva CONCRET pentru redeschiderea sistemului de irigaţii din Cluj!

Adrian Oros și Daniel Buda sunt două calamități pentru agricultura din județul Cluj! Deși au putere de decizie, nu fac nimic pentru agricultura Clujului și pentru agricultorii județului.

Mai mult, la nivel național, din luna noiembrie, toate programele din agricultură fie au fost blocate, fie au fost întârziate sau li s-au stabilit mecanisme care să îngreuneze activitatea fermierilor, cât despre preocuparea ministrului Oros de a participa la inaugurarea unor hypermarketuri, în loc să încurajeze producătorii autohtoni, am un singur diagnostic: septorioză politică! Păcat de Oros și Buda, sunt clujeni dar nu fac nimic pentru agricultura județului!” a declarat deputatul Horia Nasra.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *