Garda Forestieră Cluj a început controalele în bazinul Someșului Rece din Munții Apuseni, unde senatorul Mihai Goțiu a semnalat tăieri ilegale de pădure

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Garda Forestieră Cluj a început, joi, 10 septembrie, controlul de fond pe care senatorul USR Mihai Goțiu l-a solicitat la începutul săptămânii, în pădurile gestionate de Ocolul Silvic Horea Apuseni în Munții Gilăului (bazinul Someșului Rece).

„Dubiile au fost risipite încă din primele ore de cercetări: sub mormanele de vreascuri și crengi au fost găsiți 25 de copaci tăiați ilegal. Hoție care se va lăsat cu dosare penale. Și e doar începutul cercetării!”, a transmis senatorul Mihai Goțiu.

La acțiune au participat și membri ai Asociației Valori Superioare, care l-au însoțit pe senatorul USR în urmă cu o săptămână, când unul din pădurarii ocolului a încercat să-i intimideze să intre în pădure, iar la întoarcere le-a transmis „să ne amintim de 2 noiembrie anul trecut” (adică de … Sâmbăta Morților). Video cu amenințările, aici:

Parlamentarul USR e absolut sigur că toți cei responsabili de aceste furturi și dezastre din pădurile României vor ajunge, în cele din urmă, să răspundă pentru faptele lor. Mihai Goțiu e convins că nu va fi vorba doar de pădurari care s-au dedulcit la niște bani în plus, ci de întreaga încrengătură de tip mafiot, cu tentacule până în Parlamentul și în Guvernul României.

„Sunt conștient că nu e o înfruntare care se va încheia în câteva săptămâni sau luni, dar sunt optimist ținând cont de câți v-ați alăturat, în ultimii ani, acestei lupte. Și, sunt convins, că pe 27 septembrie, la alegerile locale, și pe 6 decembrie, la cele parlamentare, veți vota în cunoștință de cauză și veți lăsa Mafia Pădurilor fără o parte numeroasă din reprezentanții lor în primării, consilii locale și județene și Parlament!”, a mai transmis senatorul Mihai Goțiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *