Trump nu își recunoaște înfrângerea: „71 de milioane de „voturi legale”, cele mai multe obţinute vreodată de un preşedinte în funcţie. Eu am câştigat. Observatorilor nu li s-a permis accesul în încăperile de numărare a voturilor”

Politica externa

Preşedintele SUA Donald Trump, care, conform proiecţiilor realizate de presă, a pierdut alegerile pentru un nou mandat în faţa democratului Joe Biden, a reluat pe Twitter afirmaţiile referitoare la voturile ilegale, afirmând că a câştigat 71 de milioane de voturi legale, cel mai mare scor pentru un preşedinte în funcţie, că a câştigat alegerile şi că s-au întâmplat lucruri urâte, iar observatorilor nu li s-a permis să asiste la numărarea voturlor.

Într-o primă postare, Trump susţine că observatorilor nu li s-a permis accesul în camerele în care erau numărate voturle.

„Eu am câştigat alegerile. Am obţinut 71.000.000 de voturi. S-au întâmplat lucruri urâte, iar observatorilor noştri nu li s-a permis să le vadă. Nu s-a întâmplat aşa niciodată. Milioane de voturi prin corespondenţă au fost trimise unor oameni care nu le ceruseră niciodată”, a scris Trump cu majuscule pe Twitter, care i-a şi marcat postarea ca fiind discutabilă.

Într-o altă postare, Trump scrie ”71.000.000 de voturi legale. Cele mai multe obţinute vreodată de un preşedinte în funcţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *