Dâncu, PSD: „Liberalii abandonează peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scot din sistemul de învățământ”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

PSD cere Guvernului Orban să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor, conform unui comunicat remis redacției Clujul Politic. Comisia Europeană confirmă apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor.

Închiderea școlilor din România riscă să compromită total educația elevilor și agravează inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră. O confirmă un raport prezentat, joi, de către Comisia Europeană.

În acest moment Guvernul României are o sarcină foarte importantă, aceea de a ne spune dacă mai suntem membrii în UE și dacă reglementările Europene mai sunt valabile pentru țara noastră.

„Ministerul Educației nu a făcut nimic în această vară pentru a recupera pierderile sau pentru formarea profesorilor, în plus, nici s-a realizat nici un fel de plan curricular de adaptare la învățământul online.

Dacă urmărim statisticile, România se află pe ultimul loc în ceea ce privește competența digitală. Avem 52.000 de familii care, în momentul actual, nu dispun de curent electric și 30% se află aproape de cel mai mare grad de sărăcie. Pentru a funcționa învățământul hibrid în România este necesară distribuirea de tablete către familiile defavorizate. Deși până în acest moment au fost distribuite aproximativ 60.000 de tablete numărul acestora este insuficient pentru învățământul online”, spune sociologul Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD și candidatul de pe locul 1 la Senat din partea PSD Cluj.

„În urma deciziilor luate de guvern scade din ce în ce mai mult egalitatea de șanse. Deși nu s-a demonstrat că instituțiile de învățământ sunt focare de infecție acestea rămân închise.

Cerem guvernului să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea ș colilor, având în vedere asigurarea egalității de șanse, căci în acest moment abandonăm peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scoatem din sistemul de învățământ

PSD a propus încă de la începutul anului școlar testarea masivă a cadrelor didactice, a elevilor și a părinților acestora, pentru a neutraliza posibilitatea ca în școli să se creeze focare. A închide școlile și a păstra un învățământ care mărește decalajele între copii, cu precădere între mediul urban și rural este o crimă pe care guvernul și-o asumă în acest moment”, a mai spus Dâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *