Daniel Buda, europarlamentar PNL Cluj: „Este important ca românii să dea un vot pentru PNL, singurul partid care are capacitatea de a gestiona în mod eficient fondurile europene”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Europarlamentarul Daniel Buda, președinte PNL Cluj, a susținut duminică, 22 noiembrie, o conferință de presă la sediul partidului, în care a vorbit despre finanțarea principalelor proiecte de infrastructură și despre încheierea unui parteneriat cu mediul economic și de afaceri.

„Aceste finanțări pe care le avem în față vor veni și vor finanța investițiile de natură publică, adică sectorul de autostrăzi, apă, canalizare ș.a.m.d., dar în același timp discutăm și de o componentă privată serioasă și de aceea avem nevoie să încheiem acest parteneriat cu mediul economic și de afaceri pentru a se pregăti încă de pe acum să absoarbă acești bani, să se dezvolte și să se modernize.

Avem 33.5 miliarde euro pentru planul de reziliență și recuperare, adică sunt bani care vin de la Uniunea Europeană pentru a sprijini sectorul economic să-și recupereze handicapul produs de această pandemie și să își creeze capacitățile de dezvoltare pentru mai târziu. Dacă România nu va reuși să absoarbă acești bani, nu se va întâmpla altceva decât adâncirea și mai mult a decalajelor dintre țara noastră și celelalte state membre. Iată de ce este important ca românii să dea un vot pentru PNL, singurul partid care are capacitatea de a gestiona în mod eficient fondurile europene”, a declararat europarlamentarul Daniel Buda într-o conferință de presă.

Despre infrastructură

„Ne-am asumat să facem să facem peste 970 de kilometri de autostradă și de drumuri expres. Este un obiectiv la prima vedere ambițios și mulți își pot pune semne de întrebare, dar vă garantez că așa cum a pornit domnul ministru Lucian Bode treaba, în acest sector lucrurile vor merge în mod cert în direcția atingerii acestor obiective, pentru că avem determinarea și capacitatea ca lucrurile să meargă. Uitați-vă la proiectele de investiții care erau blocate când am venit noi la guvernare, la proiectele de infrastructură de aici de lângă noi, Autostrada de la Târgu Mureș, a fost blocată și am venit noi și am deblocat-o sau cea de la Sebeș – Turda, iar dacă ne ajută Dumnezeu până la 1 decembrie vom reuși să se circule pe acel nod de la Sebeș la Alba Iulia”, a declarat Buda.

Metroul la Cluj și trenul metropolitan

„Proiectul metroului a stârnit multe zâmbete și a fost verbalizat în spațiul public, dar iată că el este pe linie dreaptă și practic avem această asumare din partea Guvernului Orban și s-a și aprobat indicatorii tehnici și economici privind acest obiectiv de investiții. De asemenea, avem centura metropolitană care este într-o fază avansată făcută pe fonduri europene, sunt 140 de milioane de euro pentru această centură. Avem trenul metropolitan care va merge de la Gilău până la Jucu. Și avem Spitalul Regional de Urgență, care este foarte important pentru noi”, a mai susținut Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *