Ovidiu Cîmpean, candidat PNL la Camera Deputaților, invitat la Clujul Politic LIVE!: „Trebuie să construim spitale de la zero pentru a depăși aceste probleme pe care le avem în acest moment în domeniul sănătății”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, liberalul Ovidiu Cîmpean, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților, a fost invitatul de luni, 23 noiembrie, al unei noi ediții a emisiunii online Clujul Politic LIVE!

Acesta a vorbit despre proiectele pe fonduri europene ale județului Cluj dezvoltate de administrația locală și județeană, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență Cluj, Spitalul Pediatric Monobloc sau Centrul Integrat de Transplant. Câmpean a susținut că va sprijini aceste proiecte majore dacă va fi ales deputat în Parlamentul României.

Am câteva proiecte pe care le-aș dezvolta în zona montană alături de Consiliul Județean Cluj. În domeniul sănătății, ne propunem să susținem construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj, pentru care am primit deja aprobarea pentru finanțarea acestuia. Noi credem că poate fi transformat în realitate, nu este o utopie cum zic alți candidați de la alte partide. Și mizăm și pe acea finanțare istorică pe care România a primit-o de la Uniunea Europeană, o negociere foarte bună condusă de Klaus Iohannis și Ludovic Orban, am primit acei 80de miliarde euro care vor intra în următorii ani în România pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate, transport sau educație, astfel încât să nu ratăm această șansă reală de a moderniza România și orașele ei.

Și pe lângă acest Spital Regional de Urgență, care cred eu că este un proiect țară și unul extrem de important pentru regiunea Clujului, m-aș referi și la Spitalul Pediatric Monoblocși aici Consiliul Județean Cluj face pași repezi pentru acestui spital pentru copii, a obținut deja terenul și urmează să lanseze un concurs internațional de soluții. La fel și Centrul Integrat de Transplant de pe Victor Babeș din apropierea campusului studențesc Hașdeu, unde deja s-a semnat contractul de proiectare de către CJ Cluj. Și tot în urma unui concurs internațional de soluții, o echipă extrem de dedicată din Barcelona, împreună cu partenerii locali din Cluj-Napoca, va lucra la acest proiect și cred că va fi unul dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură medicală și de transplant din această parte a Europei. Trebuie să construim spitale de la zero pentru a depăși aceste probleme pe care le avem în acest moment în domeniul sănătății. Vor avea nevoie de sprijin de la nivel național”, a declarat Cîmpean.

Investițiile în spitale vor continua la Cluj

„Am investit foarte mult în Spitalul Clujana și încercăm să avem investiții integrate ca să depășim această fază în care renovăm câte două saloane, ci din punctul meu de vedere trebuie gândite proiecte ample de renovare a spitalelor din Cluj, și nu numai, astfel încât odată ce investești într-o clădire să rezolvi absolut toate problemele, de la A la Z. Noi am realizat ambulatoriul de la Spitalul Municipal, unde am investit 10 milioane de euro din fonduri europene. Am avut și dotări ale ambulatoriului. Și sperăm la un alt proiect de 5 milioane de euro pentru reeficientizarea energetică. Aceste investiții în spitale vor continua, pe lângă cele trei mari proiecte pe care le-am amintit”, a precizat Cîmpean.

Despre managementul acestei crize sanitare

„PNL a fost singurul partid care și-a asumat o guvernare în plină pandemie, când alții au preferat să stea pe margine.

Cred că Mircea Abrudean este un prefect tânăr. dar și-a făcut treaba excepțional, e implicat în permanență în rezolvarea acestor. Sigur că România la cazul general a tratat corect această pandemie și cu responsabilitatea oamenilor să păstreze acele măsuri sanitare. Cu România afectată de lockdown-ul din primăvară, guvernul Orban a reușit să se descurce bine, chiar mai bine ca multe țări din Uniunea Europeană”, a declarat Cîmpean.

Emisiunea poate fi văzută accesând acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *