Cristian Bordei, candidatul USR-PLUS Cluj la Senat, invitat la Clujul Politic LIVE!: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu clasa politică m-a făcut să fac pasul către politică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Candidatul USR-PLUS Cluj la Senat, Cristian Bordei, a fost invitatul de astăzi al jurnalistului Tiberiu Fărcaș la emisiunea Clujul Politic LIVE!.

„Mă definesc ca un om de centru-dreapta, mai ales că în momentul de față nu prea mai există doctrine pure, adică stânga sau dreapta pură. Vedem pe plan internațional că există un amestec al doctrinelor datorită adaptării la situația curentă a societății, a evoluției tehnologiei, care impun tot felul de măsuri care până nu demult erau de neconceput. Și cel mai bine ne putem da seama de asta dacă ne uităm la măsurile impuse de pandemie, care au fost luate și de partidele de dreapta și de stânga și care au început să definească toată teoria macroeconomică”, a declarat Bordei în emisiunea Clujul Politic LIVE!.

Bordei a susținut că România va trebui să își dezvolte sectorul de producție prin politici publice inteligente.

„Am umblat prin toate țările europene, am fost și în Asia, în Coreea de Sud am fost de trei ori, în Africa unde am și lucrat câțiva ani, în Statele Unite. În ultimii ani mă ocup de consultanță pentru dezvoltarea de parteneriate între România și Coreea de Sud, țară de care am fost destul de impresionat. Am văzut acolo câteva lucruri care chiar funcționează foarte bine și pe care eu voi încerca să le aplic și în România. Am fost și în China, iar dezvoltarea este extraordinară. La Coreea de Sud am văzut o politică foarte inteligentă de dezvoltare a intreprinderilor mici și mijlocii, mai ales pe activitări de producție, capitol la care România suferă destul de mult. Avem acest sector foarte slab dezvoltat. Ei au reușit să dezvolte acest domeniu prin politice publice inteligente„, a precizat candidatul USR-PLUS Cluj la Senat.

„Sunt un anti-comunist convins, mai ales că am și o vârstă care mi-a permis să trăiesc în comunism. China s-a ridicat pe baza investițiilor din țările occidentale, odată cu înființarea acelor zone economice speciale, prima a fost în regiunea Shangai, cel mai dezvoltat oraș din China”, a mai declarat acesta.

„În această campanie oamenii mi s-au părut destul de dezamăgiți, scârbiți chiar, cu lehamite de politică și pur și simplu s-au săturat de promisiunile care s-au tot făcut de politicieni, iar mare lucru nu prea s-a întâmplat. Acestea erau cuvintele lor. Unii cu care am interacționat mi-au spus că dacă ajungem acolo să nu uităm de unde am plecat, să nu uităm de ei, să nu uităm de cei mici.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani cu clasa politică m-a făcut să fac pasul acesta către politică, care nu e deloc ușor. Să am responsabilitatea să mă comport cu totul altfel față de ce s-a întâmplat până acum. Oamenii sunt preocupați, în general, de locuri de muncă, că nu alternative economice, faptul că le pleacă copii din țară tocmai pe motivul acesta. Chiar au fost oameni care mi-au spus aproape cu lacrimi în ochi că se tem că și copii lor vor pleca”, a declarat Cristian Bordei.

Cum a intrat Cristian Bordei în politică?

„Dacian Cioloș a fost cel care m-a convins să intru în politică, mi-a plăcut de el atunci când a fost comisar european pentru agricultură, apoi ca prim-ministru in guvernul tehnocrat și cum a activitat acel guvern… a lăsat să se înțeleagă că ar urma o implicare în politică. Am așteptat să se întâmple asta și am hotărât că voi face pasul către politică”, a susținut candidatul.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *