Klaus Iohannis: „Am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele”

Politica nationala

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a luat decizia, după discuţii cu specialiştii, ca pieţele să fie redeschise,de la finalul acestei săptămâni.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, miercuri, că deschiderea pieţelor anunţată de preşedintele Klaus Iohannis este un „gest electoral” înainte de alegeri. „Aşa cum au făcut şi cu şcolile. Şi cu restaurantele. Le deschid în dispreţ doar pentru a le închide iar”, afirmă Ciolacu.

„Daţi-mi voie să trec foarte scurt şi la tema numărul 1 din spaţiul public –pandemia. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Da, probabil în perioada înainte de sărbători s-a testat mai puţin, dar această scădere se poate observa peste tot în Europa.

Această scădere nu e o întâmplare, o înşurubare la date, ci este o realitate, facem parte din ţările europene unde se înregistrează o scădere. După discuţii cu specialiştii, am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. E cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să îşi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă„, a afirmat Klaus Iohannis, marţi, la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *