Încă un eșec în negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru constituirea majorităţii.

Politica nationala Slider

PNL, USR-PLUS şi UDMR au reluat duminică discuţiile, dar s-au încheiat în scurt timp în lipsa unui acord, scrie MEDIAFAX.

Negocierile dintre liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR s-au blocat duminică dimineaţa, la scurt timp după reluarea discuţiilor. 

Cele trei partide nu au reuşit să cadă de acord asupra împărţirii funcţiilor de premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Senatului.

Liderii celor trei partide au convenit să se vadă marţi, după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni. Potrivit surselor apropiate negocierilor, fiecare partid va merge la discuţiile cu Klaus Iohannis cu propria propunere de premier, Florin Cîţu din partea PNL şi Dacian Cioloş, susţinut de USR-PLUS.

Cele trei partide au plecat de la Vila Lac 1 cu singurul acord să nu accepte traseismul politic, pentru a nu-şi completa majoritatea. 

Într-un comunicat comun, cele trei formaţiuni politice anunţau sâmbătă că echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut o primă rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare.

„A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare.

La negocierile politice fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei.

În ceea ce priveşte programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii.

Liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, arată comunicatul, semnat de Ludovic Orban, Preşedintele PNL, Dan Barna, co-preşedinte USR-PLUS, Dacian Cioloş, co-preşedinte USR-PLUS şi Kelemen Hunor, Preşedinte UDMR.

Surse din cadrul discuţiilor au precizat că pentru şefia Camerei Deputaţilor, PNL a cerut un vot direct, fără negocieri pentru post în prelabil. Ludovic Orban fiind convins că va obţine mai multe voturi faţă de Dan Barna. USR a respins propunerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *