Negocieri dure pentru formarea noului Guvern. PNL merge cu variantele de premier Orban sau Cîțu, iar USR-PLUS cu Cioloș sau Cîțu

Politica nationala

Conducerea PNL a decis, miercuri seara, să meargă la negocierile cu USR PLUS și UDMR cu două variante de prim-ministru: Ludovic Orban sau Florin Cîțu. Decizia a fost luată în unanimitate.

Ludovic Orban a confirmat informațiile publicate de Digi24.ro anterior, că liberalii vor merge la negocieri cu două variante de premier și de șefie a camerelor Parlamentului. Liderul PNL a spus că „am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ținând cont de solicitările partenerilor noștri”.

El a precizat că în coaliția PNL – USR PLUS – UDMR, liberalii ar avea o pondere de 55% și partidul pe care îl conduce „consideră legitism să desemneze un candidat la funcția de premier și un candidat la funcția de președinte al unei camere”.

PNL a propus urmatoarele variante: prima variantă Ludovic Orban – premier și președinte al Senatului – Florin Cîțu, iar a doua variantă este Florin Cîțu – premier și Ludovic Orban – președinte al Camerei Deputaților. 

De asemenea, conducerea USR PLUS a decis, miercuri, să facă o contraofertă pentru PNL: prima variantă Cîțu-premier și șefia Camerei Deputaților la USR PLUS, sau, a doua variantă, Cioloș-premier, iar șefia Camerei Deputaților și a Senatului la PNL.

Negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR, pentru formarea unei coaliții de guvernare, urmează să fie reluate joi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *