SURSE – Mihai Goțiu, „recompensat” cu un post de conducere la Garda de Mediu Cluj?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul senator clujean al USR, Mihai Goțiu, cel mai activ parlamentar clujean în cei patru ani de mandat și considerat „spaima mafiei pădurilor”, este în cărți pentru a fi numit în conducerea Gărzii de Mediu din Cluj.

Potrivit mai multor surse interne din cadrul USR Cluj, Goțiu are șanse mari să prindă un post de comisar șef pe Cluj la Garda de Mediu, în special datorită faptului că este un bun cunoscător și are o vastă experiență în acest domeniu. Acesta a fost membru din 16 octombrie 2018 al Comisiei pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic. De asemenea a avut mai multe inițiative legislative și interpelări către Ministerul Mediului și alte instituții publice competente pentru semnarea neregulilor privind problemele de mediu.

Sursele Digi 24 la nivel național susțin că Alianța USRPLUS va avea dreptul de a desemna în cadrul coaliției de guvernare conducerea autorităților centrale pentru protecția mediului, adică Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

De asemenea, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, fostul senator Mihai Goțiu a dat de înțeles că va rămâne ancorat în problemele de mediu din România și se va lupta în continuare pentru pădurile și apele curate ale țării. „FINAL DE MANDAT. Dar nu și de drum. Mai avem multe de făcut pentru apele, pădurile și aerul curat al României”, au fost cuvintele clujeanului la finalul celor 4 ani de activitate parlamentară în Senatul României.

De altfel, fostul jurnalist nici nu a făcut prea mare scandal în spațiul public după ce a fost trecut pe loc neeligibil la alegerile parlamentare din 6 decembrie de către Alianța USRPLUS Cluj, iar locul său în Senatul României a fost luat de Cristian Bordei din partea formațiunii PLUS Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *