Primarul Clujului a anunțat un „fond de rulment” pentru investiții

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 20 ianuarie, primarul Emil Boc le-a prezentat consilierilor locali și opiniei publice un „fond de rulment” pe care se va baza municipalitatea în valoare de 167 de milioane de lei, care va fi folosit pentru investiții și finanțarea fondurilor europene.

„202 milioane de lei am adus din fonduri europene. Acum avem 167 de milioane de lei, bani pe care iarăși îi utilizăm pentru a plăti lucrările pe fonduri europene, iar la sfârșitul anului să îi primim. Dacă nu am avea acești bani ar trebui să îi luăm din altă parte din buget.

Este important să avem acest fond de rulment, denumit generic. În termeni economici se numește excedent. Acest fond ne permite să continuăm viața în oraș, cu prioritățile noastre, dar și să aducem bani gratis în țară.

Ce ar fi însemnat ca acum să fi luat 35 de milioane de euro de la celelalte capitole pentru a asigura finanțarea pentru proiectele europene. E un lucru bun. Ceea ce este bine este că acești bani nici nu pot fi folosiți pentru alte lucruri, ci numai pentru investiții”, a spus Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *