Acuzații dure ale USR-PLUS Turda la adresa primăriei condusă de Cristian Matei: „Salina Turda și Compania de Apă sunt pentru partidele de la putere vaca de muls de unde se hrănește aparatul de partid”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Scandalul politic de la Turda dintre PNL și Alianța USR-PLUS a fost dezbătută în această dimineață, 28 ianuarie, în emisiunea Clujul Politic LIVE!, la care moderatorul Tiberiu Fărcaș i-a avut ca invitați pe jurnalistul turdean Ovidiu Bucur și  fostul președinte USR-PLUS Turda, Emil Turdean, considerat „eminența cenușie” a filialei, antreprenor în agricultură (fermier).

Turdean a lansat un atac dur, înaintea sedinței de astăzi a Consiliului Local (ora 13.00) la adresa administrației locale conduse de actualul liberal, primarul Cristian Matei și acuză politizarea Salinei Turda încă din 2016, respectiv a Companiei de Apă și a altor regii turdene, an în care Matei era membru PSD.

„Nu există o stare de război conflictuală, există o stare prin care consilierii noștri USR-PLUS au sesizat și sesizează că toate hotărârile de CL merg pe bandă rulantă și pentru ce dispune primarul. Nu se discută profesionist în ședințele de CL Turda, dar și în comisii, aceeași atitudine.

Politizarea Salinei Turda a început încă din 2016, când actualul liberal primar era PSD-ist, nu e nimic nou. Salina Turda este pentru partidele de la putere vaca de muls de unde își hrănesc aparatul de partid, Compania de Apă la fel, nu e nimic nou.

Părerea noastră că în Consiliile de Administrație și în conducerea acestor regii ar trebui să fie, indiferent ce persoană din Turda, oameni cu experiență. Noi la USR-PLUS Turda milităm pentru fără sinecuri în funcții publice și a membrilor de partid. Există în Turda oameni mult mai profesioniști și mai valoroși decât au propus ei. Nu vreau să dau numele.

Dacă luăm Salina Turda și ne uităm la domnul Corpodean, praful s-a ales după el. Sunt o grămadă de oameni tineri care ar putea să intre într-o competiție reală, cu școli, cu limbi străini vorbite.

Eurovisionul a fost plătit din banii turdenilor, dar nu au venit ei să plătească, am plătit tot noi, turdenii. Am cerut de nemurătate ori să ni se prezinte lista cu angajații la Salină și regiile subordonate. Am dat primăria în judecată pe legea 544, am câștigat procesele, dar nu ni se aduc la cunoștință.

Salina este un bun al turdenilor care bagă bani în buzunarul cuiva, deci nu întoarce prea mult pentru bugetul local al Turzii. Ar trebui să fie steaua care produse valoare în plus pentru oraș. Asta ar trebui să fie, nu ne angajăm soții de foști handbaliști, neamuri”, a declarat Emil Turdean, de la USR-PLUS Turda, la Clujul Politic LIVE!

Pentru cei care nu au prins-o live, emisiunea poate fi urmărită mai jos:

2 thoughts on “Acuzații dure ale USR-PLUS Turda la adresa primăriei condusă de Cristian Matei: „Salina Turda și Compania de Apă sunt pentru partidele de la putere vaca de muls de unde se hrănește aparatul de partid”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *