Situația mult așteptatului aquapark din Chinteni. Proiectul este împiedicat de birocrație, dar primarul Lucia Suciu susține că nu renunță

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Proiectul aqua park-ului din comuna Chinteni este pe masa Guvernului României și a Ministerului Economiei, minister care a preluat atribuțiile Ministerului Turismului, însă acesta pare să fi intrat într-o fază de blocaj din cauza birocrației. Primarul Lucia Suciu promite că nu va renunța la acest proiect și îl va duce la bun sfârșit.

„Vom avea aqua park în Chinteni pentru că este un proiect la care eu nu vreau să renunț, indiferent care este sacrificiul pe care trebuie să îl fac.

În acest moment am finalizat documentația, noi am obținut includerea pe lista de finanțare pe HG 358/2017, în 2018 pot spune că am alocat câteva luni de zile și am depus proiectul la Ministerul Turismului. Au analizat și dânșii, ne-au mai cerut unele clarificări, am reușit să le depunem, după care a venit minunatul guvern PNL care a spus că nu mai avem nevoie de acest minister în România, iar turismul merge la economie, apoi a venit pandemia și nu s-a mai dezbătut deloc acest proiect în comisii, nici măcar online.

Am așteptat, avem o vastă corespondență, inclusiv acum când suntem la Ministerul Economiei, iar în decembrie spre surprinderea mea am primit o adresă prin care mi se aduce la cunoștință că dacă nu vom depune întreaga documentație care vizează cele două obiective, aqua park-ul și amenajarea lacului Chinteni, vom fi scoși de pe lista de finanțare. Incredibil, deci am citit-o de zece ori și nu îmi venea să cred!

La baza corespondenței noastre stau zeci de documente, cum să vii să îmi spui în decembrie 2020, înainte de Sărbători?? În 22 decembrie am primit adresa că nu am depus documentația,  care noi am finalizat-o de doi ani,  este extrem de voluminoasă. Probabil au pierdut documentele. Noi le-am încărcat în două geamantane și le-am trimis încă o dată la Ministerul Economiei.

Proiectul de aqua park de la Chinteni este foarte frumos și modern, de ultimă generație, am încercat împreună cu o echipă serioasă de proiectanți să mergem până la cel mai mic detaliu, cu toate studiile plătite cu bani de la bugetul local.

Aqua Park-ul nu va deservi doar localitatea Chinteni, ci tot județul Cluj”, a declarat Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni,  la Clujul Politic LIVE!

Foto plan Aqua Park Chinteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *