Tișe continuă să pună tunurile pe liderii PNL și cere respect pentru județul Cluj care dă cea mai performantă organizație liberală din țară!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele CJ Cluj, liberalul Alin Tișe, a continuat să pună tunurile pe conducerea centrală a PNL din cauza deciziei de a numi în funcția de prefect a Clujului un reprezentant al UDMR.

Tișe a declarat că nu are niciun război personal cu Ludovic Orban, dar dacă nu a fost consultat asupra acestei decizii de a shimba prefectul în interiorul partidului, de asta a fost nevoit să se exprime public. Liderul forului județean este de părere că nu existau motive reale  ca județul Cluj să piardă funcția de prefect, fiind cea mai performantă organizației PNL din țară.

„Cred că problema de fond este că organizația Cluj a PNL este una performantă și în această calitate de organizație care în ultimul timp a câștigat alegeri și bătălii electorale, astfel că este absolut îndreptățită să solicite această poziție de prefect, având în vedere că această funcție a devenit una politică, de demnitate publică, cu o numire politică făcută de Guvern.

Întrebarea se pune ce motiv au avut colegii noștri de la centru, care sunt acolo prin votul nostru al tuturor din țară și nu invers. Ei sunt acolo pentru că noi vremelnic i-am mandatat să se ocupe de treburile administrative, chiar dacă unii dintre ei din punct de vedere politic nu justificau acea poziție.

Organizația Cluj a fost cea mai performantă la utimele alegeri din perspectiva numărului de voturi și e absolut îndreptățită să propună o persoană competentă. Din acest punct de vedere sunt de acord cu mine mulți oameni din partid, din organizația Cluj, dar nu numai, iar problema mea nu a fost de unde provine persoana care e nominalizată, problema se pună că nu este din PNL, cel care guvernează local atât județul cât și municipiul Cuj-Napoca, plus celelalte municipii, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj, la emisiune online ZIUA LiVE.

Tișe cere explicații

„Consider că este o greșeală să faci această modificare a prefectului într-o organizație care funcționează bine, fără nicio justificare, iar atunci când trebuie să dai niște explicații te ascunți în spatele unor negocieri. Știm cu toții că în orice negociere există lucruri de nenegociat și trebuie să există o limită. Aceste negocieri politice nu au ținut cont de performanțe și de profesionalism. Eu mi-am făcut datoria să atrag această atenție, ci am făcut asta public. De ce am făcut public? Pentru că înainte de a se lua această decizie nu m-a întrebat nimeni. Eu nu critic partidul și colegii, îmi expun un punct de vedere. Nu s-a dezbătut această chestiune ca eu să îmi pot exprima punctul de vedere în interiorul partidului”, a mai declarat Tișe.

„Nu am o problemă și un război personal cu domnul Orban, dar nu vreau să fiu acuzat de deviaționism. Eu sunt liber să îmi spun punctul de vedere și dacă aș fi fost consultat mi l-aș fi exprimat în partid, iar dacă decizia îmi este servită la televizor nu am unde să îmi exprim în partid, așa că mă exprim public”, a mai precizat Tișe.

Atac la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Alin Tișe nu l-a uitat nici pe ministrul Vlad Voiculescu, care a decis schimbarea lui Petru Șușcă din funcția de manag a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, fără se consulta cu autoritățile locale. „Nu l-a interesant dacă autoritățile locale sunt sau nu implicate în tot ce înseamnă, iar când spun autoritățile locale nu sunt Alin Tișe, spun instituția în sine, primărie, CJ Cluj, care gestionează banii clujenilor. Ne-am trezit că sunt schimbați managerii și ce se va întâmpla, începând de mâine, oameni pe care nu îi cunoaștem și ce calități au vor veni să finanțăm acest spital, lucru care nu l-a interesat pe acest ministru. Aceste spitale trebuie finanțate, iar în momentul în care tu ministru nu ești interesat de unde sunt finanțate, care sunt proiectele și doar te interesează să schimbi un om cu alt om, riști să ai o problemă, a mai susținut Tișe.

Despre demisia din PNL

„Voi merge până la capăt cu această decizie, atâta timp cât lucrurile nu se vor îndrepta și nu vom intra într-o normalitate. Știu că mulți primari m-au sunat, alții mi-au scris, alții au dorit să facă evenimente, de asemenea preoților din oraș care m-au contactat, foarte mulți care au dorit să intre într-o acțiune publică pentru susținerea demersului meu.

Motivul pentru care eu am făcut asta nu este de a crea în oraș percepții greșite, scopul meu este strict de a fi respectați de organizația centrală și de a fi parte din decizia partidului, nicidecum alt scop și alte interese ascunse. Aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare și în mod evident voi lua o decizie pe care o să o și anunț public”, a mai declarat liberalul.

Alin Tișe cere ca organizația centrală să se consulte cu organizațiile județene în luarea deciziile pentru că „acest partid nu este pe persoană fizică”, să dea importanță oamenilor care muncesc pentru tine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *