Sergiu Hossu, șeful Cancelariei prim-ministrului, spune că a ajuns sus în politică prin forțe proprii, dar că l-a ajutat și destinul: „Domnule, eu am avut noroc în viață”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Șeful Cancelariei prim-ministrului a reacționat în urma articolului apărut pe clujulpolitic.ro. Sergiu Hossu (copreședinte USR PLUS Cluj) spune că nu l-a cunoscut personal pe Dacian Cioloș, co-președinte al Alianței USR PLUS, înainte de a intra în politică și pune ascensiunea sa în „politica mare” pe seama propriilor forțe și a muncii depuse până acum în Alianță. Asta deși atât Dacian Cioloș, cât și familia Hossu sunt din Zalău, județul Sălaj.

În mini-interviul de mai jos, Sergiu Hossu detaliază relația sa cu Dacian Cioloș și infirmă relațiile vehiculate în presă potrivit cărora el și tatăl său le-ar fi avut cu serviciile de Informații și cu fosta Securitate. 

clujulpolitic.ro: Ați fost susținut de către Dacian Cioloș pentru a intra în politică?

Sergiu Hossu: Nu. Pe domnul Cioloș l-am cunoscut în PLUS, când eu deja îmi depusesem adeziunea. Nu m-a adus Cioloș înainte în partid. Mai mult, tatăl meu și cu Dacian Cioloș nu se știau dinainte, nu se cunoșteau așa cum ați scris în textul anterior. E și o diferență de vârstă între ei, tata are 68 de ani, Dacian Cioloș, 52.  Deci nu se puteau întâlni la școală. 

clujulpolitic.ro: Dar v-a susținut domnul Cioloș pentru postul de șef al Cancelariei premierului Florin Cîțu? 

Sergiu Hossu: Da, m-a susținut. Dar înainte de asta, eu fusesem validat de BN (Biroul Național – n.r.). După ce-am fost validat, m-a susținut și Dacian Cioloș pentru șefia Cancelariei. 

Sergiu Hossu, în tinerețe, la o ședință de lucru intr-o companie privată. Foto tv,net

clujulpolitic.ro: Ce calități credeți că vă recomandă pentru această poziție? 

Sergiu Hossu: Experiența mea profesională și rezultatele frumoase pe care le-am avut până acum. Eu lucrez de mult timp, din 2005, în top-managementul unor companii foarte cunoscute și apreciate din țară. Iar cu echipele acestea am avut rezultate excepționale. 

clujulpolitic.ro: La 40 de ani, aveți o avere colosală, fiind unul dintre cei mai bogați politicieni din Alianța USR PLUS. Și nu numai din Alianță. Cum ați dobândit averea asta? 

Sergiu Hossu: Cum v-am spus, lucrez de mult timp și am condus echipe cu rezultate foarte bune. Dacă obții rezultate, pe lângă contracte primești bonusuri. Și sunt substanțiale. În companii private cum au fost și cele în care am lucrat eu, sunt oameni care au acumulat și mai mult decât mine, dar fiindcă nu sunt obligați să-și depună declarațiile de avere, cum e cazul meu ca politician, publicul nu știe de ele. Și să vă mai spun ceva, domnule: eu am avut noroc în viață. Clujul mi-a creat oportunitatea de a face mai mulți bani. De exemplu, un teren cumpărat cu ceva ani în urmă cu 50 de euro/metru pătrat îl pot vinde acum cu 300 de euro/mp. Nu e nimic ilegal în a face afaceri de felul ăsta. 

clujulpolitic.ro: În presa locală și națională au apărut informații conform cărora tatăl dumneavoastră ar fi lucrat în Securitate înainte de 1989 și că familia Hossu are o relație de prietenie cu șeful SRI, Edward Helvig, și el din județul Sălaj. Este adevărat ce se vehiculează?

Sergiu Hossu: Nu, nu e. Tatăl meu a absolvit Academia „Alexandru Ioan Cuza” în anii ’70 la arma Pompieri. Și a lucrat până ce s-a pensionat în 2008  la ISU Porolissum Zalău. N-a avut nicio treabă cu serviciile secrete sau de informații cum s-a tot scris. Mama a lucrat în învățământ, iar pe domnul Helvig nu l-am văzut decât la televizor, nu ne-am întâlnit niciodată față în față.

clujulpolitic.ro: Ați fost numit oficial ca șeful Cancelariei prim-ministrului sau trebuie să mai treceți vreo etapă până atunci? 

Sergiu Hossu: Sunt numit. De luni (începutul acestei săptămâni – n.r.) sunt oficial pe această poziție.

clujulpolitic.ro: Cât câștigați pe acest post? E adevărat că 12.000 de lei pe lună?

Sergiu Hossu: Încă nu știu, dar așa am auzit, 12.000 de lei net.

clujulpolitic.ro: Mulțumesc 

Citiți și primul articol dedicat ascensiunii politice a lui Sergiu Hossu:

Ce calități îl recomandă pe Sergiu Hossu (USR PLUS) să fie șeful Cancelariei prim-ministrului: „E un sforar” vs „Un câștig pentru Cluj”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *