Aproape 200 de persoane sunt audiate în urma protestelor de luni. La București s-au dat amenzi de 200.000 de lei. La Cluj, sancțiuni de 0 lei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Poliția și Jandarmeria Română au anunțat, marți dimineață, că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate în urma protestului de luni aseară din Capitală, scrie digi24.ro. Este vorba despre cei care au provocat incidente în Piața Unirii. Conform sursei citate, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că protestele nu vor determina autoritățile să renunțe la noile măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Șeful Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, Bogdan Berechet, a spus, conform sursei citate, că au fost declanșate cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Au fost vandalizate vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport”, a spus Bogdan Berechet.

Pe de altă parte, în urma protestului de luni seara de la Cluj, jandarmii n-au sancționat nicio persoană, cu toate că cei mai mulți au mărșăluit fără mască pe figură, fără să păstreze distanțarea fizică și, în plus, au scandat/strigat amenințări la adresa unor persoane.  

Din informațiile pe care le dețin până acum, nicio persoană nu a fost amendată la manifestațile care au avut loc ieri (luni – n.r.) în Cluj-Napoca. Bineînțeles, colegii noștri au monitorizat situația și dacă este cazul se pot aplica sancțiuni în următoarele șase luni”, a transmis, pentru monitorulcj.ro, Biroul de Presă al Jandarmeriei Cluj.

Ce au scandat protestatarii de la Cluj: 

„Arafat de Sărbători, dar-ar Dumnezeu să mori!”, Libertate”, „Împreună trecem pandemia!” sau „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Restaurantele mor de foame”, „Circ fără pâine”, „Jos Guwernul terorist”, „#Împreună învingem plandemita”, „Stop minciunii! Stop restricțiilor exagerate și fără noimă!”, „Cât mai răbdați?”, „Călcați pe cap, pas cu pas”, „Oprim nebunia”.

1 thought on “Aproape 200 de persoane sunt audiate în urma protestelor de luni. La București s-au dat amenzi de 200.000 de lei. La Cluj, sancțiuni de 0 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *