Aproape 70.000 de semnături adunate de petiția online care cere anularea restricțiilor de circulație și de intrare în magazine

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

O petiție online care se adresează Guvernului României a strâns până marți, la ora 11.00, 68.826 de semnături. Petiția a fost inițiată în cursul zilei de luni, de către o anume Monica Moga, și este intitulată „Anularea orei de intrat în casă/magazin”

Iată mesajul pe care l-a transmis inițiatoarea acestei campanii (păstrăm ortografia și punctuația autoarei):

Deja de un an de zile avem restricții împotriva covid. Ora de intrat în casa este un abuz la adresa drepturilor omului. În același timp, modificarea orei de închidere a magazinelor de la 21 la 18 este absurda astfel încât tot același număr de oameni vor fi nevoiți sa meargă într-un interval mai scurt de timp, riscând sa intre într-un mediu aglomerat și sa ia covid mai ușor decât dacă intervalul ar fi pana la ora 21. Sa luam în considerare și faptul ca ora se va da înapoi duminica 28 martie, astfel ca ora de închidere a magazinelor va fi fosta ora 17 iar ora de intrat în casa va fi fosta ora 19 (soarele este încă pe cer!).Trebuie sa luam în considerare și sănătatea psihica a oamenilor. De ce este greșit sa iesi din casa atata timp cât ai grija de tine și sănătatea celor din jur la o anumita ora? Prin aceasta petiție doresc sa trag un semnal de alarma autorităților responsabile și sa subliniez ca nu toate acțiunile lor sunt corecte.

        De ce este important?

          Daca se strânge un număr considerabil de oameni, vocea noastră va putea fi auzita si în presa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *