Vlad Voiculescu n-a știut că în ordinul Ministrului Sănătății scrie că morții de COVID – 19 se înmormântează dezbrăcați

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut, joi, într-o declarație de presă în care a anunțat noile reguli privind înmormântarea persoanelor infectate cu Covid-19 că în ordinul de ministrul nu scrie că cei decedați nu trebuiau să fie îmbrăcați.

Conform digi24.ro, informația a fost greșită, asta pentru că în ordin se arată că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Vlad Voiculescu a susținut că nu el a semnat acel ordin, despre care a spus că nu conține nicio regulă privind hainele decedaților. 

Scuzați-mă, nu înțeleg întrebarea. Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. Ce să știu? Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat sunt de vină”, a spus ministrul Sănătății, citat de digi24.ro.

Citește aici ce scrie în Ordinul ministrului Sănătății despre acest subiect. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *