Fostul polițist Derek Chauvin a aflat data sentinței. El riscă o pedeapsă cumulată de 75 de ani de închisoare

Special

Fostul polițist Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd, a fost găsit vinovat, marți, după ce jurații au deliberat vreme de 10 ore timp de două zile. Sentința va fi dată în 16 iunie.

Conform digi24.ro, verdictul vine după mai multe săptămâni de tensiuni și un proces extrem de complicat. Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare și a fost încătușat chiar în sala de judecată. Sentința sa urmează să fie stabilită în săptămânile care urmează, însă conform legislației și codului penal în vigoare în statul Minnesota, Chauvin ar putea să primească o sentință de 40 de ani de închisoare maximum și 12 ani și jumătate minimum.

Pedeapsa cumulată de 75 de ani de închisoare

Juraţii Tribunalului din comitatul Hennepin au stabilit că fostul agent de poliţie Derek Chauvin este vinovat de omor neintenţionat de gradul doi, omor de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi, informează CNN.

Sentinţa maximă pentru omor neintenţionat de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru omor de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare şi/sau amendă penală de 20.000 de dolari.

Citește toată știrea, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *