Emil Boc: „Prin democrație, prin educație și cultură oprim extremismul, populismul și ignoranța”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a vorbit joi dimineața, 27 mai, la un post local, despre importanța prezenței României în Uniunea Europeană, care ne asigură stabilitate, securitate, civilizație, pace și prosperitate.

„Au făcut și aleșii ceva bun după 30 de ani. Noi putem să discutăm și să glumim la radio, să vorbim, deși la 400 km de granițele țării se stă cu glonțul pe țeavă, la 400 curg rachetele pe deasupra capetelor oamenilor, iar noi trăim în cea mai sigură arie a Planetei, Uniunea Europeană, cu trei garanții mari de securitate, NATO, Uniunea Europeană și parteneriatul strategic cu Statele Unite. Asta au făcut-o politicienii, oricât i-ați blama, au făcut un lucru bun.

Dar lucrurile acestea nu sunt pentru totdeauna, ca și democrația, ele nu sunt pentru totdeauna. Dacă te uiți la istoria Europei 20 de ani numai războaie au fost pe aici și conflicte, însă de 75 de ani avem pace pentru că după două războaie în secolul trecut și-au dat seama că nu se mai poate merge mai departe în formula asta a tensiunilor și așa s-a ajuns la Uniunea Europeană.

Și atât de importantă este această Uniune Europeană, cu toate dificultățile ei, cu nemulțumirile pe care le avem, dar să nu uităm că ea ne oferă oaza aceasta de acces la prosperitate, la civilizație, la pace, la posibilitatea de a vedea lumea și a nu rămâne închiși cum eram în timpul lagărului comunist.

Mesajul meu e mai mult pentru tânăra generație, care nu știe mai nimic despre vize, ei trebuie să fie atenți să își conserve democrația pentru că demonii trecutului sunt acolo doar astupați, dar doamne ferește să îi descopere cineva și să îi scoată la iveală. Prin democrație, prin educație și cultură oprim extremismul, populismul și ignoranța.

România este astăzi una dintre cele mai pro-europene și pro-americane națiuni din Uniunea Europeană, ceea ce arată că a înțeles locul ei în Europa”, a declarat Emil Boc joi dimineața, la un post local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *